Sebastian Aho ohittanut hirmuvireellään suomalaissuuruuksia – taakse jäämässä jopa Patrik Laine?

Sebastian Aho kommentoi historiallista peliään:"Tuolta se näyttää, kun koko joukkue pelaa yhtenäisesti" 3:57

Hurjaan vireeseen NHL-kaukaloissa äitynyt Sebastian Aho nousee kohinalla suomalaisten maalintekijätilastossa.

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho purhehtii parhaillaan huimassa pisteputkessa. Keskushyökkääjä on kirjannut vähintään yhden pisteen 13:ssa viimeisessä ottelussaan. Tuon putken aikana Ahon pistesarake on paisunut 19 pisteellä, joista maaleja on peräti 12 ja syöttöpisteitä seitsemän.

Upean maalivireensä ansiosta Aho on tehnyt kauden aikana jo 36 maalia. Se on lukema, jolla hän on parhaillaan NHL:n maalipörssissä sijalla viisi. Maalipörssin kärjessä keikkuu 45 osumallaan Bostonin David Pastrnak.

Ahon maalitehtailu on ollut suomalaisittain huiman kovaa, sillä hänen edellään suomalaisten yhden kauden maalitilastossa on enää ainoastaan todellisia suomalaisia suurnimiä.

Suomalaisista eniten maaleja yhden kauden aikana on tehnyt tietenkin Teemu Selänne, jonka tulokaskauden 1992–1993 saldo 76 maalia on edelleen tulokkaiden maaliennätys. Toisena listalla on Jari Kurri 71 maalilla ja kolmantena Patrik Laine 44 maalilla. Ahon edeltä löytyvät myös Olli Jokinen (39 maalia), Ilkka Sinisalo (39) ja Petri Skriko (38).

Ahon taakse ovat jääneet jo muun muassa Esa Tikkanen (34) ja Jere Lehtinen (33).

Carolinalla on NHL:n runkosarjassa vielä pelaamatta 20 ottelua, joten kunnossa pysyessään Aho ohittanee ainakin Skrikon, Sinisalon ja Jokisen, mutta myös Laine saa jännittää sijoituksensa puolesta.

Carolina pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina.

 

Lue myös:

    Uusimmat