"Se oli kosto" – Red Bull -pomo taustoitti Webberin ja Vettelin tallikaveruuden räjähdyspistettä

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner paljasti Sebastian Vettelin ja Mark Webberin tallikaveruuden olleen toden teolla koetuksella Malesian GP:n jälkeen vuonna 2013.

F1-kausi vain C Morella

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Vettel oli jättänyt Red Bullin tallimääräyksen (Multi 21) noudattamatta ja ohittanut johdossa olevan Webberin 15 kierrosta ennen maalia. Webberille tämä tuli täytenä yllätyksenä, sillä hänelle oli kerrottu, että tallikaverukset ajaisivat samoilla sijoilla maaliin.

Horner paljasti F1-sarjan podcastissa, että koko soppa oli Vettelin kosto edellisvuodelta.

- Kerroimme heille, että säilyttäkää sijoituksenne. Sebastian ajatteli, että haista paska. Tämä oli sataprosenttisesti kosto ja Sebastian kertoi sen kisan jälkeen. Se oli ehkä kirein tilanne ikinä heidän välillään, Horner kertoi.

Kosto johtui edelliskauden päätöskisan tapahtumista Brasiliassa. Vettel taisteli Ferrarin Fernando Alonson kanssa mestaruudesta ja Webberiä oli käsketty auttamaan tallikaveriaan mestaruustaistelussa.

Webber ei tähän taipunut helpolla, vaan peitti Vetteliä jo lähdössä, mikä johti lopulta tämän kolarointiin Williamsin Bruno Sennan kanssa. Vettel nousi lopulta joukon hänniltä mestaruuteen.

- Sebastian poltti päreensä täysin, koska olimme sopineet asiasta ennen kisaa. Markia pyydettiin auttamaan tallia kaikin keinoin, mutta hän päätti toisin.

Kausi 2013 jäi lopulta Webberin viimeiseksi F1:ssä.

Vettel jatkoi Red Bullilla vielä kauden 2014, mutta siirtyi sen jälkeen Ferrarille.