Mainos

SDP:n Lindtman: Suomalaisten oikeudentunto ei kestä tällaista kiristystä

Sosiaalidemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman suomii ankarasti hallituksen otteita. Hänen mielestään luottamus hallitukseen rapautuu päivä päivältä.

Lindtman toteaa, että yhteiskuntasopimus on lähtenyt täysin väärille urille ja siitä on tehty kiristysruuvi, jossa koko kuorma kasataan tavallisten pieni- ja keskituloisten suomalaisten niskaan. Lindtmanin mukaan hyväosaiset eivät ole talkoissa mukana.

Sipilän hallitus aloitti työskentelynsä viime perjantaina.

– Kuusi päivää on menty, ja joka päivä tulee uusia negatiivisia uutisia tilanteessa, jossa maan hallituksen pitäisi luoda luottamusta ja laajaa yhteistyötä. Näyttää siltä, että tässä on tällainen yksipuolinen kiristyspaketti, jota ei suomalaisten oikeudentunto kestä, Lindtman sanoo.

Hän ei halua ottaa kantaa siihen, onko käynnissä oleva työllisyys- ja kasvusopimuksen neuvotteluaikataulu palkoista realistinen. Valmista pitäisi olla tämän kuun puolivälissä.

– Sen arvioiminen on työmarkkinaosapuolten asia, mutta kun sitä täältä eduskunnasta katselee, niin ainakaan luottamus ei ole lisääntynyt.   

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.