Mainos

SDP:n Lindtman tylynä: Neuvotteluista jäävät opiskelijat, työttömät, eläkeläiset ja yrittäjät

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on tyytyväinen siihen, että hallitus on valmis avoimeen yhteistyöhön työmarkkinajärjestöjen kanssa.   

Lindtman pitää ongelmallisena sitä, että hallituksen ajama yhteiskuntasopimus on hänen mukaansa perinteinen työmarkkinaratkaisu, ei yhteiskuntasopimus.  

– Hallituksen kannattaisi viimeistään nyt kutsua yhteiseen pöytään myös opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, itsensätyöllistäjät ja yrittäjät sekä maanviljelijät. Yhteiskunta ei rajaudu pelkästään työmarkkinoihin.

Kaikkia väestöryhmiä ja niiden edustajia kannattaisi nyt kuunnella työllisyys- ja säästölääkkeistä ilman yksipuolista sanelua ja kiristystä, hän sanoo tiedotteessaan.   

Lindtman kritisoi myös sitä, että yhteiskuntasopimuksesta mahdollisesti koituvat lisäleikkaukset osuvat niihin, joita ei neuvotteluissa kuunnella.

– Toivon, että järki voittaa ja hallitus ei tee asiasta itselleen arvovaltakysymystä.

Hallitus esitteli tänään ehdotuksensa yhteiskuntasopimuksesta työmarkkinajärjestöille. Sopimuksen tavoitteina ovat yksikkötyökustannusten alentaminen viidellä prosentilla.

Jos yhteiskuntasopimus ei synny tai jos sen toimet eivät ole mitattavissa maaliskuussa 2017, hallitus tekee 1,5 miljardin menosäästöt ja veronkorotukset. Jos sopimus syntyy, hallitus on luvannut veronkevennyksiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja