SDP:n ja Perussuomalaisten riveistä vaaditaan Hautalan eroa

SDP:n kansanedustaja Jukka Kärnä vaatii omistajaohjauksesta vastaavan ministeri Heidi Hautalan (vihr.) eroa, mikäli Iltalehden tiedot rikosilmoituksen estämisestä pitävät paikkansa.

– Se, että Hautala vaati Arctic Shippingiä perumaan Greenpeacea vastaan tehdyn rikosilmoituksen, osoittaa Hautalalta harkitsemattomuutta ja kyvyttömyyttä hoitaa hänelle osoitettuja tehtäviä, Kärnä sanoo tiedotteessa.

Kärnän lisäksi Hautalan eroa vaatii myös perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho. Halla-aho kertoo tiedotteessaan, että kenellekään ei jää epäselväksi, että Hautala kokee olevansa lain yläpuolella.

– "Vastuu" on sana, jota istuva hallitus on ahkerasti viljellyt. Henkilö, jolla on näin harhainen käsitys etiikasta ja moraalista, ei voi toimia ministerinä, Halla-aho toteaa tiedotteessaan.

Kärnän mukaan on erikoista, että Hautala puuttui rikosilmoitukseen, sillä ministeri on useasti todennut, että omistajaohjauksesta vastaava ministeri ei voi puuttua valvomiensa yhtiöiden päätöksiin.

– Nyt kun kyseessä on ministerin oma etujärjestö, Greenpeace, yhtäkkiä Hautalan kädet eivät enää olekaan sidotut.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini odottaa ministeri Hautalan selvittävän mistä on kyse. Soinin mielestään Hautala ei voi jatkaa ministerinä, jos hän on puuttunut rikosilmoitusprosessiin.

– Uskon, että Hautala joutuu selvittämään tämän juurta jaksain. Tämä on myös hallituksen asia. Luottaako pääministeri Hautalaan? Se on ydinkysymys, Soini sanoi.

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kesk.) haluaa eduskunnan keskustelevan perusteellisesti valtion omistajaohjauksesta.

– Tämä on yksi lisäpisara siinä astiassa jossa on jo aika paljon tavaraa, joka pitäisi täällä eduskunnassa päästä kunnolla käsittelemään. Arvioimaan sitä, missä tilassa valtion omistajaohjaus tällä hetkellä on, Pekkarinen sanoi.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat