SDP:n Antti Rinne vappupuheessaan: "Lupaan 100 euron korotuksen pieniin eläkkeisiin"

2:27

Hallitus- ja oppositiopuolueet nokittelivat toisiaan perinteisissä vappupuheissa. Opposition puheissa kannettiin huolta muun muassa eriarvoistumisesta, tasa-arvosta sekä työehtojen heikennyksistä.

Vappupuheessaan SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne lupaa, että SDP tulee parantamaan työttömien asemaa vahvistamalla palveluita ja turvaamalla työttömyyden aikaisen toimeentulon.

– Tässä uudistan lupaukseni poistaa niin kutsutun aktiivimallin raipan eli 5 prosentin perusteettoman työttömyysturvan leikkauksen. Lupaan myös 100 euroa nettona kuukaudessa, useamman vuoden ohjelmalla toteuttaen, lisää alle 1400 euron eläkkeisiin.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson vaati hallitukselta toimia, jotta suomalaisten tulevaisuuden usko saadaan nousuun. Andersson painotti, että perhevapaauudistus on seuraavan hallituksen tärkeimpiä tehtäviä. 

– Tulevaisuuden menestyvää Suomea ei rakenneta lietsomalla epävarmuutta. Sitä ei rakenneta leikkaamalla koulutuksesta, eikä kurjistamalla satojen tuhansien suomalaisten työelämää. Sen sijaan me menestymme, kun suomalaiset voivat rakentaa tulevaisuuttaa luottaen, että heille on paikka tässä yhteiskunnassa myös jatkossa. 

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho 

Nokittelu opposition ja hallituksen välillä jatkui myös hallituspuolue sinisten puheenvuorossa. Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho painotti puheessaan, että tämä hallitus on tehnyt tulosta. 

– Vappu on työn juhla ja tänä vuonna on tosiaankin mitä juhlia. Nykyhallituksen kolmen vuoden aikana jo lähes 90 000 suomalaista on päässyt töihin. On odotettavissa, että hallituksen tavoittelema 110 000 uutta työpaikkaa menee vielä tämän hallituksen aikana rikki. Samaa ei voinut sanoa nykyisen punavihreän opposition ollessa hallituksessa. Tuolloin menetettiin 100 000 työpaikkaa. 

  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja