Mainos

SDP ja Kokoomus miellyttävät

Päähallituspuolueet SDP ja kokoomus miellyttävät äänestäjiä enemmän kuin suurin oppositiopuolue keskusta. Tämä käy ilmi Suomen Gallupin neljän suurimman puolueen toimeksiannosta tekemästä tutkimuksesta.

Syyskuun toisella ja kolmannella viikolla tehdyn tutkimuksen mukaan SDP:hen suhtautui erittäin myönteisesti tai melko myönteisesti 40 prosenttia ja kokoomukseen 38 prosenttia. SDP:hen myönteisesti suhtautuvien osuus on kasvanut helmikuussa tehdystä vastaavasta tutkimuksesta viisi prosenttiyksikköä ja kokoomukseen myönteisesti suhtautuvien osuus kaksi prosenttiyksikköä. Keskustaan suhtautui erittäin tai melko myönteisesti 32 prosenttia. Keskustan miellyttävyysarvo on laskenut helmikuusta viisi prosenttiyksikköä.

Vasemmistoliittoon suhtautui myönteisesti 18 prosenttia ja vihreisiin 30 prosenttia. Muita puolueita ei tutkittu. Tutkimuksessa kysyttiin mm. hallituksen onnistumista tehtävässään. Melkein puolet eli 46 prosenttia antaa pääministeri Paavo Lipposen hallitukselle hyvän arvosanan ja kaksi viidesosaa eli 40 prosenttia huonon arvosanan. Hallituksen arvosana on parantunut eniten ulkomaanvelan hoitamisessa, toiminnassa Emua koskevissa asioissa ja yksityisautoilijoiden tarpeiden huomioonottamisessa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.