Mainos

SDF-joukot: Isis menetti viimeisen tukikohtansa Syyriassa – "Niin kutsuttu kalifaatti on täysin eliminoitu"

1:45
Katso video: Isis menetti viimeisen tukikohtansa Syyriassa

Äärijärjestö Isis on menettänyt viimeisen tukikohtansa Syyriassa. Asiasta ilmoitti kurdijohtoisten SDF-joukkojen edustaja Mustafa Bali noin puoli yhdeksän aikaan tänä aamuna Suomen aikaa.

Tuhannet Isisin taistelijat ovat antautuneet SDF-joukoille Baghouzissa Syyrian itäosassa viime viikkojen aikana.

"Isis menettänyt sata prosenttia maa-alueestaan"

Kiivaat taistelut alueella kuitenkin jatkuivat, ja Isis teki hiekkamyrskyn turvin vastahyökkäyksiä, joissa se käytti muun muassa itsemurhapommittajia.

– SDF julistaa niin kutsutun kalifaatin tulleen täysin eliminoiduksi ja Isisin menettäneen sata prosenttia maa-alueistaan, Bali ilmoitti tiedotteessa.

Yhdysvaltojen tukemat kurdijohtoiset joukot yrittivät vallata Baghouzia viikkokausia, mutta hyökkäys on jouduttu aina välillä keskeyttämään alueelta pakenevien siviilien vuoksi. Baghouz oli viimeinen Isisin hallussa oleva laajempi alue Syyriassa. Isis piti aiemmin liki 88 000 neliökilometrin kokoisia maa-alueita hallussaan Syyriassa ja Irakissa.

Liki 60 000 ihmistä on paennut Baghouzista joulukuun jälkeen. Heidän joukossaan arvellaan olleen kuutisentuhatta Isis-taistelijaa, sanoo Syyrian sisällissotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja