Mainos

Schwarzenegger MTV Uutisille: Luovuus ja kekseliäisyys menestyksen avaimet

MTV Uutiset tapasi kehonrakennuksen ja toimintaelokuvien legendan Arnold Schwarzeneggerin Nordic Business Forumissa.

Kovana talousmiehenä tunnettu Schwarzenegger muistuttaa, ettei tuleen saa jäädä makaamaan. On oltava luova, varsinkin huonoina aikoina. 

– Ei ole väliä, ollaanko Suomessa, Itävallassa vai Yhdysvalloissa. Kun taloudella menee huonosti, täytyy olla entistä luovempi. Ei voi vain odottaa, että joku aukaisisi sinulle ovia. Sinun täytyy itse olla hyvin aktiivinen, Schwarzenegger sanoo MTV Uutisten haastattelussa.

Arnold on suorittanut yhdysvaltalaisessa Wisconsinin yliopistossa tutkinnon liiketaloudessa ja kansainvälisessä liiketoiminnassa. Kahdeksan vuotta Kalifornian kuvernöörinä toiminut Arnold Schwarzenegger tapaa mielellään luovasti menestyneitä ihmisiä

– Muistan, kun taantuma iski Yhdysvaltoihin 2008. Minulla oli eräs ystävä, ranskalainen kehonrakentaja, jonka tavoitteena oli tulla valmentajaksi. Hän tuli Ranskasta saadakseen töitä valmentajana. Kun kukaan ei palkannut häntä, hän ryhtyi hyvin luovaksi, hän kuvailee.

– Hän keräsi ihmisiä yhteen ja valmensi heitä puistoissa ilmaiseksi. Ryhmiin liittyi lisää ihmisiä, jotka alkoivat kysellä valmennuksen hintaa. Ystäväni sanoi, että parikymmentä dollaria per osallistuja. Joka aamu ryhmässä oli kaksi-kolmekymmentä ihmistä. Ystäväni teki kaikenlaista treeniä, kaikenlaisille ihmisille. Hän tienasi jopa 400 dollaria päivässä, seitsemänä päivänä viikossa. Valmentaja tienasi siis noin 150 000 dollaria vuodessa. Elämä todella hymyili hänelle.

– Toiset valittavat työttömyyttä, mutta hän oli hyvin luova. Tätä juuri tarkoitan, ystäväni oli luova ja teki työpaikan itselleen.

Arnold sanoo MTV Uutisten haastattelussa, että luovia esimerkkejä on paljon. Ja niin pitää ollakin. 

– Eräs nainen jäi työttömäksi, alkoi leipoa kotonaan piirakoita ja lopulta piirakoita myytiin tuhansia viikossa. Pidän tällaisista tarinoista ja ihmisistä hyvin paljon. Ei ole mitään väliä, missä maassa ollaan.

Business-legenda on haistanut rahan jo vuosikymmeniä sitten. Hänen omaisuutensa arvoksi laskettiin pari vuotta sitten yli 400 miljoonaa dollaria.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.