Schumi kyseli tallimääräyksen perään

Mercedes GP:n Michael Schumacher myönsi Japanin GP:n jälkeen kysyneensä talliltaan, päästäisikö tallikaveri Nico Rosberg hänet suosiolla edelleen.

Mersu-kuskit ajoivat pitkään peräkkäin taistellen kuudennesta sijasta.

- Minä tietysti kysyin, olisiko järkevää päästää minut menemään, jotta voisin yrittää edellä olevien painostamista tai välttyisin siltä, että myöhemmässä vaiheessa joku nousisi kantaani. Talli tarkkaili tilannetta hyvin ja päätti, ettei se ollut tarpeen ja antoi meidän ajaa kilpaa, Schumi kertoi ITV-kanavan nettisivuilla.

Schumacher nousi kuudenneksi, kun Rosberg ajoi ulos kuusi kierrosta ennen maalia. Sen korkeammalle seitsenkertaisella maailmanmestarilla ei olisi ollut mahdollisuuksia edes tallimääräyksen avulla.

- Mielestäni sijoitusten vaihtaminen ei olisi lopulta ollut tarpeen, koska emme olisi kuitenkaan olleet kärjessä, Schumi myönsi.

Schumi pystyi painostamaan Nicoa kuljettajien erilaisten varikkotaktiikkojen johdosta. Nico kävi renkaidenvaihdossa jo ensimmäisen kierroksen jälkeen turva-auton tultua radalle ja sinnitteli samalla rengassarjalla lähes koko kisan, kun taas Schumacher haki tuoreet kumit 23. kierroksella.

- Tunsin olevani paljon nopeampi sen johdosta, että minulla oli tuoreet renkaat. Sen takia olisin halunnut mennä ohi. Hän puolusti sijoitustaan erittäin viisaasti ja reilusti, mutta hieman kovalla tavalla – sellaisesta minä pidän.

- Minä hain ohitustilaisuuksia, mutta pääsuoralla oli myötätuulta, minkä johdosta kaikki menivät kierroslukurajoittimelle. Aina kun olin imussa ja sain paremman nopeuden, niin yhtäkkiä kierroslukurajoitin iski päälle ja sen jälkeen meillä oli sama vauhti, Schumi selitti ohituksen epäonnistumista.

Katso video Rosbergin ulosajosta ilmaiseksi Katsomo.fistä:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja