Radikaali muutosehdotus F1-viikonloppuihin

Japanin F1-kisan aikataulut myllännyt rankkasade nosti kisaviikonloppujen typistämisen jälleen puheenaiheeksi varikolla.

Suzukassa aika-ajot jouduttiin sateen takia ajamaan vasta sunnuntaina, vain tunteja ennen itse osakilpailun alkua. Osa tallipäälliköistä olisi valmiita tiivistämään koko viikonlopun tapahtumat kahteen päivään.

- Tiimin näkökulmasta se on melko intensiivistä. Adrenaliinia ja painetta on paljon. Jos tulee kolareita tai muita ongelmia auton kanssa, on erittäin vaikeaa päästä aloittamaan kisaa, Ferrarin tallipäällikkö Stefano Domenicali kertoi motorsport.comin mukaan.

Red Bullin pomo Christian Horner oli luonnollisesti tyytyväinen Suzukan ratkaisuun, kun Sebastian Vettel ajoi kisassa ykköseksi.

- Formaatti toimi mielestäni hyvin kaksipäiväisenä. Henkilökohtaisesti haluaisin pitää aika-ajot lauantaissa ja kisan sunnuntaissa, mutta voisimme varmasti tehdä perjantain tapahtumille jotain. Siinä ei ole mitään järkeä, että kaikki saapuvat radalle jo keskiviikkona, Horner pohtii L'Equipe-lehdelle.

Domenicalin mukaan tiiviimpi ohjelma toisi lisää jännitystä kisaviikonloppuun.

- Olisi mielenkiintoista nähdä, miten media ja yleisö ajattelisi siitä, Domenicali sanoi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat