Mainos

Schröder: Suuri koalitio syntyy

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder sanoo olevansa varma siitä, että niin sanottu "suuri koalitio" hänen sosiaalidemokraattiensa ja konservatiiviopposition välille syntyy.

Liittokansleri uskoi myös reformiensa edelleen jatkuvan.

-Äänestäjät ovat päättäneet maansa uudistamisesta luopumatta silti sosiaalisesta yhteenkuuluvuudesta. Tämä vaati sellaista hallitusta, joka tekee asiasta prioriteetin. Olen hyvin varma, että sellainen hallitus syntyy suuren koalition muodossa, Schröder sanoi.

Sosiaalidemokraattien (SPD) ja vihreiden muodostama koalitio kärsi runsas viikko sitten vaaleissa tappion.

Toisaalta keskusta-oikeiston oppositio ei saanut enemmistöä liittopäiville, mikä on pakottanut suuret puolueet pohtimaan yhteistyötä.

Saksan vihreät valitsivat uudet ryhmänjohtajat

Saksan vihreät valitsivat tänään kaksi uutta liittopäiväryhmän johtajaa. Tehtävät jaetaan väistyvän maatalous- ja kuluttajansuojaministerin Renate Künastin ja entisen puoluejohtajan Fritz Kuhnin kesken.

Künast ilmoitti heti äänestystuloksen selvittyä luopuvansa ministerinsalkustaan. Künast sanoi saaneensa viitteitä siitä, että liittokansleri Gerhard Schröder hyväksyy hänen eronpyyntönsä.

Vihreiden ulkoministeri Joschka Fischer on puolestaan vetäytymässä tavalliseksi kansanedustajaksi. Hän ei ole halunnut myöskään mitään muuta näkyvää paikkaa puolueen johdossa.

Vihreät valmistautuvat jäämään oppositioon, kun kristillis- ja sosiaalidemokraatit jatkavat tällä viikolla neuvottelujaan yhteishallituksen muodostamisesta.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.