Mainos

Säynätsalon murha olikin tappo - miehelle ja naiselle silti 10 vuoden tuomiot

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut miehen ja naisen yli kymmeneksi vuodeksi vankeuteen Säynätsalossa tapahtuneesta taposta.

Syyttäjä vaati 20-vuotiaalle Lauri Veikka Vihtori Arolle ja 22-vuotiaalle Kia Julia Salmiselle tuomioita murhasta, mutta käräjäoikeus katsoi, ettei teko ollut erityisen julma. Kaksikko surmasi 32-vuotiaan miehen ravintolaillan päätteeksi marraskuussa.

Uhriksi joutunut mies oli ollut viettämässä iltaa säynätsalolaisessa ravintolassa. Tuomitut olivat lyöttäytyneet häneen seuraansa ja houkutelleet uhrin pankkiautomaatille, jossa hänen tunnuslukunsa oli saatu selville.

Kun rahan nostaminen epäonnistui, kolmikko siirtyi odottamaan taksia syrjemmälle, missä pahoinpitely alkoi. Tämän jälkeen 32-vuotias surmattiin potkimalla ja hakkaamalla. Oikeus katsoi, että sekä Aro että Salminen osallistuivat väkivaltaan.

Pahasti loukkaantunut ja riisuttu mies jätettiin makaamaan läheiseen metsikköön, jossa hän kuoli. Postinkantaja löysi sanomalehdillä peitellyn vainajan seuraavana aamuna.

Käräjäoikeus perustelee pitkiä tuomioita sillä, että teko on tehty raa'alla ja julmalla tavalla, eli avuttomana maassa makaavaa uhria päähän potkimalla ja retuuttamalla. Lisäksi väkivalta oli oikeuden mukaan pitkäkestoista ja yksituumaista.

Oikeuden mukaan teko ei kuitenkaan ollut vakiintuneen oikeuskäytännön perusteella arvioiden erityisen raaka ja julma, joten murhan sijaan tuomiot annettiin taposta.

Oikeudessa Salminen kiisti kokonaan kohdistaneensa väkivaltaa uhriin ja Aro puolestaan kiisti päähän potkimisen. Salminen tuomittiin taposta, törkeästä ryöstöstä ja maksuvälinepetoksesta kymmenen vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen.

Aro sai 11 vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistuksen tapon lisäksi kuudesta muusta rikoksesta, muun muassa pahoinpitelyistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.