Toimittaja Marita Suontausta
6 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 maustemitta jauhettua
valkopippuria
0,5 tl suolaa
3 keltuaista
6 valkuaista
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 rkl rypsiöljyä
1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rasia (170 g) tuoreita herkkusieniä
0.25 tl mustapippurirouhetta
n.150 g savuporoa
100 g maustamatonta sulate- tai tuorejuustoa
Pinnalle:
1 rkl seesamin- tai unikonsiemeniä
1, 0,5 dl juustoraastetta
Sekoita kattilassa maito ja vehnäjauhot tasaiseksi seokseksi. Kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Keitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Mausta. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Erota keltuaiset ja valkuaiset. Käytä viinivaahdosta jääneet valkuaiset tähän ruokaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kastikkeen joukkoon leivinjauhe ja keltuaiset yksitellen joka lisäyksen jälkeen voimakkaasti vatkaten. Kääntele valkuaisvaahto joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia eli kunnes levy on saanut väriä pinnalle ja reunoille. Kumoa levy toiselle leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu seesaminsiemenet ja juustoraaste.