Savulohipyttipannu 17.11.2000

Toimittaja Ari Malmberg
Ruokaosuudessa paneudutaan pyttipannuun ravintola Strindbergin keittiöpäällikkö Kim Palhusin johdolla.
1 hienonnettu punasipuli
1 kypsä kuutioitu punajuuri
1 kypsä kuutioitu keltajuuri (tai kiinteä peruna)
1 kypsä kuutioitu porkkana
noin 50 g voita
200 g kylmäsavulohta
suolaa ja pippuria
1/2 dl hienonnettua tilliä
4 kpl munankeltuaisia

1. Paista kuutioidut kypsät juurekset ja sipuli erikseen voissa. Punajuuri menettää nopeasti värinsä, joten paista se nopeasti kuumalla pannulla.
2. Pidä juurekset kuumina erillään.
3. Leikkaa kylmäsavulohi viipaleiksi tai kuutioiksi ja paista ne nopeasti kuumalla pannulla ja lisää lämpimät juurekset sekaan.
4. Sekoita ja lisää mausteet ja hienonnettu tilli.
5. Nostele valmis pyttipannu lautasille ja valuta keltuaiset varovasti annosten päälle.

Lue myös:

    Uusimmat