Savonlinnassa ajokortittomien alaikäisten kuskien keskittymä – peräti 19 jäänyt poliisin haaviin

Savonlinnassa on tullut tämän vuoden aikana poliisin tietoon jo 19 tapausta, joissa alle 18- vuotias on syyllistynyt kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Poliisin mukaan viimeisen viikon aikana on tapahtunut kaksi vakavaa kolaria. Toisessa alle 15-vuotias nuori törmäsi kuljettamallaan henkilöautolla mönkijään. Mönkijän kyydissä olleella kahdella nuorella oli hengen säilyminen aivan hiuskarvan varassa.

Toisessa tapauksessa epäillään 15 -vuotiaan ajaneen alkoholin vaikutuksen alaisena noin 80 kilometrin tuntivauhdilla päin katuvalotolppaa. Tapahtumahetkellä autossa oli kaikkiaan viisi nuorta. Tässäkin tapauksessa oli onni mukana, sillä kuski ja kyydissä olleet selvisivät törmäyksestä luun murtumilla ja kolhuilla.

Tapauksia selviteltäessä on käynyt ilmi, että yleisin toimintatapa nuorilla on ollut ottaa vanhempien auton avaimet yöllä, kun vanhemmat nukkuvat. Tämän jälkeen on lähdetty kavereiden kanssa ajelemaan kaupungille.

Poliisi vetoaakin vanhempiin, jotta he ottaisivat asian puheeksi nuorten kanssa ja kävisivät läpi pelisäännöt sekä vaarat, joihin tällainen toiminta voi pahimmillaan johtaa.

"Toivotaan myös, ettei poliisin tarvitse tämän ilmiön vuoksi toimittaa yhdenkään nuoren vanhemmille sitä kaikkein synkintä viestiä", poliisi toteaa tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja