Mainos

Savon Sanomat: Kuusi osaston asukasta kuoli neljän viikon sisällä – kunta vaatii selvitystä Attendon hoivakodilta

2:16
Attendo irtisanoi hoivakodin johtajan Joroisissa.

Siilinjärven kunta vaatii hoivayhtiö Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta hoivakodissa Siilinjärven Vuorelassa, uutisoi Savon Sanomat.

Kuolemat ovat kunnan tietojen mukaan tapahtuneet Attendon Vänrikki-hoivakodin tehostetun palveluasumisen osastolla. Kuusi osaston asukasta kuoli neljän viikon sisällä tammi–helmikuussa.

Hoivakotiin tehtiin yllätystarkastus ja valvontakäynti omaisilta ja hoitoalan ammattilaisilta saadun palautteen pohjalta.

Attendon mukaan kuolemien taustalla ei ole todettu hoitovirheitä. Osa kuolemista tapahtui hoivakodin sijaan jatkohoitopaikassa, yhtiö viestitti Savon Sanomille.

Hoivakodissa vieraillut tarkastaja kuuli "jyskytystä lukitun oven takaa"

Valvontakäynneillä kävi myös ilmi, että yhdeksää hoivakodin asukasta on pidetty lukkojen takana ilman kirjallista sopimusta. Tarkastuksesta tehdyn pöytäkirjan mukaan hoivakodissa vieraillut tarkastaja kuuli "jyskytystä lukitun oven takaa".

Hoivakodin asukkaita hoitava lääkäri kertoo lehdelle, että lääkärin määräämiä kontrollikokeita ja seurantoja on usein jätetty tekemättä. Attendon mukaan kontrolleihin liittyvät epäkohdat on korjattu.

Itä-Suomen aluehallintovirasto alkaa selvittää ongelmia. Siilinjärven kunta odottaa Attendolta selvitystä 4. maaliskuuta mennessä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja