Attendo: Henkilöstövaje ja lääkehoidon puutteet korjattu Kangasalan hoivakodissa

Attendo sanoo korjanneensa Pirkanmaan Kangasalla toimivan hoivakotinsa Herttuattaren henkilöstövajeen ja lääkehoidon puutteet. Aluehallintovirasto (avi) antoi hoivakodille heinäkuun lopulla 200 000 euron uhkasakon havaittujen epäkohtien korjaamiseksi.

Attendo antaa aville määräajassa tämän pyytämän vastineen hoivakodin toiminnan uudistamisesta, kertoi Attendon viestintäpäällikkö Ilona Sammaljärvi STT:lle perjantaina. Hänen mukaansa Kangasalan hoivakotiin on palkattu lisää lähihoitajia ja sairaanhoitajia.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto harkitsi heinäkuussa myös Herttuatar-hoivakodin toiminnan keskeyttämistä. Epäkohdat ilmenivät, kun avi teki hoivakotiin ennalta ilmoittamattoman tarkastuskäynnin 23. heinäkuuta. Selvisi muun muassa, että huumausaineiksi luettavia lääkkeitä on kadonnut.

Muissakin Attendon hoivakodeissa on ollut puutteita. Myös toisen suuren hoivayhtiön Esperi Caren toiminnassa on ilmennyt puutteita. Valviralle tuli tämän vuoden keväänä vanhustenhoivan epäkohdista kolminkertainen määrä ilmoituksia tavanomaiseen verrattuna.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja