Mainos

Saunan pukuhuoneen muutos

Muutoksen suunnittelu Pirkko-Liisa Topelius

Modernin, vastavalmistuneen omakotitalon pukuhuone oli jäänyt asukkaiden kompastuskiveksi. Sisustusta ei huoneessa ollut, eikä tila kuulunut talon muuten hyvin hallittuun kokonaisuuteen. Asukkaiden ideat ja voimat loppuivat ja apuun kutsuttiin sisustusarkkitehti ratkaisemaan ongelmaa.

KUVA: Ennen muutosta

Suunnittelun tavoitteena oli saada palapelin puuttuva pala paikoilleen eli sauna-, pesuhuone- ja pukuhuonetilat sekä wc yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Ensimmäinen ongelma, lvi-järjestelmään liittyvä jakotukki peittyi, kun seinälle rakennettiin kiintokalusteen tapaisesti kalustus. Kiinteitä osia ovat musta panelointi sekä hylly kylpytarvikkeille ja pyyhkeille. Pyörillä sen sijaan liikkuu musta tarjoilutaso, jonka taakse jakotukki kätkeytyy. Mustaksi petsattu penkki levähtämistä varten on sekin siirrettävä. Yhtenäinen ja kiinteän tuntuinen kalustus liittyy tunnelmaltaan viereisiin tiloihin. Kalusteet teetettiin piirustusten ja mittojen mukaan puusepällä ja hinnaksi tuli noin 3.000 €.

Toinen ongelma oli tilan kaiku. Akustiikka parani jo kalustamisella, matot, tyynyt ja kylpytekstiilit auttoivat asiassa. Ääntä imeviä pintoja siis tarvitaan. Valaistuksen kolkkous korjattiin vaihtamalla päivänvalon värinen loisteputki hehkulampun väriseen ja asentamalla valaisimien eteen verho/varjostin pellavakankaasta. Ratkaisu tehtiin myös pesuhuoneeseen, joten vaikutelma yhtenäisestä valaistuksesta voimistui.

Viihtyisyyttä lisättiin tekstiilien avulla. Tekstiileihin valittiin valmiiksi kaksi väritystä: kesäksi valkoinen ja vihreä sekä talveksi tummanpunainen ja harmaa.

Tuotetiedot:

 • Tyynykankaat Levada, väri 10 vihreä ja väri 06 punainen, 100 % pellava, lev. 150 cm. 28 € / m
 • Verho/varjostinkangas Decorama/varastolaatu/puolipellava, 27 € / m
 • Tyynyt ja tyynyliinat, verho/varjostinratkaisu
 • Tiedustelut: Decorama Oy, www.decorama.fi
 • Pellavaiset kankaat: matot, 2-kertaiset, pituus 2 m, leveys 45 cm á 66 € ja laudeliinat, 2 m ja 45 cm, yksinkertaiset, á 37 €
 • Tiedustelut: Jokipiin pellava Oy
 • Kapeat pellavamatot, jotka aikaisemmin kuuluivat huviloiden ja kartanoiden vakiovarusteisiin varsinkin kesäisin, tehtiin tänne 45 cm levyisestä pellavaisesta pyyheliinakankaasta kaksinkertaiseksi ompelemalla. Samasta kankaasta yksinkertaisena ommeltiin myös laudeliinat saunaan.
 • Talvimatto on punainen ja pörröinen, vesipestävä, Jab´in kokoelmasta. 90 €
 • Tiedustelut: www.keha.fi
 • Värityksien valkoiset ja harmaat kylpytekstiilit olivat perheellä jo valmiina olemassa.
 • Tunnelmaa lisättiin isoilla niklatuilla kynttilälyhdyillä, hinnat 98–140 € koosta riippuen.
 • Tiedustelut: Mosa Interiors, Kanervatie 3, 00730 Helsinki, Perttu Airikkala 040–534 84 84

(T.i.l.a. 11.4.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.