Mainos

Saul Schubak: Kaikki tuet motivoivat sopimattomia vanhempia

Lapsilisäkommenteillaan kohahduttanut kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Saul Schubak sanoo kaikenlaisten yhteiskunnan tukien motivoivan myös vanhemmuuteen sopimattomia.

Huomenta Suomessa vieraillut Schubak sanoi lapsilisienkin olevan sellainen tukimuoto, jonka olemassaolosta on voitava keskustella. Hänen mukaansa lapsilisät eivät kuitenkaan tällä hetkellä ole ensisijainen lakkautuskohde yhteiskunnassa.

Varapuheenjohtaja Schubak totesi viime perjantaina, että hän poistaisi lapsilisät, sillä hänen mielestään ne tukevat "huonomman aineksen" lisääntymistä.

– Lapsilisät pitäisi ehdottomasti poistaa. On järjenvastaista, että tuemme heikomman aineksen lisääntymistä ja sitten ihmettelemme, miksi täällä on huumeriippuvaisina syntyviä lapsia ja huostaanottoja alkoholistivanhemmilta, Schubak kommentoi Facebookissa perjantaina.

Schubak pyysi nyt Huomenta Suomen haastattelussa anteeksi harkitsemattomia sanavalintojaan.

– Puhuminen heikommasta aineksesta oli harkitsematonta. Kirjoitin kommentin kaverin FB-seinälle. Keskustelua ei ollut tarkoitettu julkisuuteen.

Schubak sanoo olevansa kuitenkin sitä mieltä, että esimerkiksi alkoholistien ja huumeidenkäyttäjien ei pitäisi saada lapsia, koska he eivät pysty huolehtimaan jälkikasvustaan.

– Olen itse nuori. Opiskelen tällä hetkellä, eikä minulla ole säännöllisiä tuloja. En itse ottaisi vastuuta lapsesta.

"Ei kokoomusnuorten kannanotto"

Schubak sanoo myös Radio Novan Enbuske&Linnanahde Crew -ohjelmassa tietävänsä useita tapauksia, joissa lapsia on tehty pelkästään sosiaalietuuksien toivossa.

Kysymykseen siitä, motivoivatko lapsilisät vanhemmuuteen sopimattomia, varapuheenjohtajalla on selkeä vastaus.

– Kyllä. Kaikki tuet motivoivat.

Schubak ei lähde arvailemaan niiden määrää, jotka ovat samaa mieltä hänen kanssaan. Mutta arvelee, että niitä joiden mielestä vanhempien kuuluu ottaa enemmän vastuuta lapsistaan, on paljon.

Schubakin kommentti on kirvoittanut kärkkäitä kannanottoja emopuolueelta. Nuorten kansanedustajien puolelta on jopa vaadittu varapuheenjohtajan eroa.

– Sanomaani ei ollut tarkoitettu kokoomusnuorten kannanotoksi, Schubak kommentoi.

Schubakin mukaan kokoomusnuoret on yhteiskunnan ainoa oikeistolainen liike. Muut puolueet ovat hänen mukaansa konsensushakuisia sosiaalidemokraatteja.

Schubak sanoo harkitsevansa vakavasti jatkoa kokoomusnuorten varapuheenjohtajana.

– Tähän vaikuttaa se, miten koen kansan suhtautuvan asiaan. Miten kommenttini nähdään, halutaanko pari sanaa totaalisesti väärinymmärtää. Tässä on myös kyseessä järjestön kokonaisetu.

(MTV3)

Katso Saul Schubakin studiohaastattelu (Huomenta Suomi 6.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.