Saudi-Arabia syyttää Yhdysvaltojen senaattia "räikeästä" maan sisäisiin asioihin puuttumisesta

Saudi-Arabia syyttää Yhdysvaltojen senaattia ”räikeästä” maan sisäisiin asioihin puuttumisesta.

Senaatti äänesti aiemmin sotilaallisen tuen lopettamisesta saudien johtamalle liittoumalle Jemenin sodassa. Senaatti otti samalla kantaa toimittaja Jamal Khashoggin murhaan ja syytti siitä Saudi-Arabian kruununprinssiä.

Saudi-Arabian ulkoministeriö vastasi senaatin näkemyksiin varhain tänä aamuna. Sen mukaan ne perustuvat perättömiin väitteisiin ja syytöksiin ja vähättelevät Saudi-Arabian alueellista ja kansainvälistä roolia.

– Kuningaskunta on aiemmin vakuuttanut, että Saudi-Arabian kansalaisen Jamal Khashoggin murha on valitettava rikos, joka ei heijastele maan toimintaperiaatteita tai sen instituutioita, ja kuningaskunta torjuu jatkossakin kaikki yritykset viedä tapauksen oikeuskäsittely sivuraiteille.

Yhdysvaltojen senaatti äänesti sotilaallisen tuen lopettamisesta viime viikolla. Äänestys oli piikki myös presidentti Donald Trumpille, joka on luonnehtinut Saudi-Arabiaa Yhdysvaltojen "tärkeäksi liittolaiseksi" toimittajan murhasta huolimatta. 

Saudi-Arabia lisäsi kannanotossaan, ettei se halua olla osapuolena Yhdysvaltojen sisäisissä poliittisissa keskusteluissa. 

Lue myös:

    Uusimmat