Saudi-Arabia keskeytti viisumien myöntämisen Mekkaan suuntaaville pyhiinvaeltajille – syynä koronavirus

Saudi-Arabia on keskeyttänyt tilapäisesti viisumien myöntämisen Mekkaan aikoville pyhiinvaeltajille koronavirusvaaran vuoksi, maan ulkoministeriö kertoo lausunnossaan.

Muslimien pyhään kaupunkiin Mekkaan tehdään niin sanottuja Umrah-pyhiinvaellusmatkoja ympäri vuoden, ja siellä vierailee kuukausittain kymmeniätuhansia ihmisiä. Umrah eroaa vuotuisesta hajj-pyhiinvaelluksesta, jonka ajankohta määräytyy muslimien käyttämän kuukalenterin mukaan.

Lisäksi Saudi-Arabia ei toistaiseksi myönnä viisumeja turisteille, joiden lähtömaassa koronavirus muodostaa vaaran.

Lähi-idän maista esimerkiksi Iran on kertonut 19 ihmisen kuolleen virukseen ja ilmoittanut matkailun rajoituksista. Lisäksi Kuwait ja Bahrain ovat kertoneet tartunnoista.

Koronavirustartuntoja on nyt reilusti yli 30 maassa. Keskiviikkona tartunnoista ilmoittivat muun muassa Algeria, Pakistan, Pohjois-Makedonia, Kreikka ja ensimmäisenä Latinalaisen Amerikan maana Brasilia.

Kiinassa virustilanne näyttäisi olevan helpottamassa. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan Kiina kertoi tiistaina 411 uudesta tartunnasta, kun niitä oli muualla maailmassa 427.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Uutiset Liveen tehdään huoltotoimenpiteita tänään maanantaina klo 12.00-14.00, jolloin katselussa voi olla häiriöitä. Pahoittelut.