Satudarah-moottoripyöräjengiläisiä tuomittiin vuosiksi vankilaan

Satudarah-moottoripyöräjengiläisiä on tuomittu vankeusrangaistuksiin muun muassa väkivalta- ja huumausainerikoksista.

Kovimman eli 10,5 vuoden tuomion sai 25-vuotias mies. Santeri Esanpoika Seppänen tuomittiin Tuusulan käräjäoikeudessa yhteensä liki 40 rikoksesta, muun muassa kolmesta törkeästä vapaudenriistosta.

Yksi vapaudenriistoista tapahtui toukokuussa Järvenpäässä. Seppänen ja kolme muuta jengiläistä pakottivat veitsellä uhaten aamuyöllä kadulla kävelleen pariskunnan autoon.

Autossa miehet pitivät pariskuntaa kuristusotteessa ja uhkasivat heitä veitsellä vaatien rahaa. Matka jatkui pariskunnan kotiin, missä heitä pidettiin makuuhuoneessa sillä aikaa, kun miehet veivät asunnosta muun muassa kaksi tietokonetta sekä pariskunnan passit ja ajokortit.
Tuomitut yrittivät myös saada pariskunnan miehen nostamaan heille 10 000 euron pikavipin, mutta miehelle ei myönnetty niin isoa lainaa. Miehet lähtivät asunnosta aamuneljän jälkeen, jolloin uhrit pääsivät hälyttämään apua naapurista.

Törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä ryöstöstä tuomittiin Seppäsen lisäksi Deng Kuol, Ahmed El Shamaly ja Jebreel El Shamaly.

Deng Kuol, 20, tuomittiin neljän vuoden vankeuteen, Ahmed El Shamaly, 31, viiden vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen ja Jebreel El Shamaly, 27, kahdeksan vuoden vankeuteen. Heidät tuomittiin lisäksi useista muista rikoksista.

Yksi tuomittiin jengipomon kuolemasta 

Satudarah MC on 1990-luvun alussa Hollannissa perustettu jengi, joka rantautui Suomeen alkuvuodesta. Se on poliisin mukaan merkittävä kansainvälinen rikollisryhmä Euroopassa erityisesti huumekaupan ja väkivaltaisuutensa vuoksi.

Poliisi on aiemmin arvioinut, että Suomessa Satudarahilla on vain muutamia jäseniä. Oikeusjuttu on poliisin mukaan merkittävästi vaikeuttanut jengin toimintaa.

Jengin pomo kuoli toukokuun alussa Järvenpäässä ulosajossa. Turmasta tuomittiin perjantaina toinen jengiläinen, joka ajoi autoa.

Oikeuden mukaan mies ajoi lääkkeiden ja alkoholin vaikutuksen alaisena reilua ylinopeutta. Auto suistui tieltä ja osui ojarumpuun.

Mika Henri Waltteri Kärkkäinen, 20, tuomittiin törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta sekä useista aiemmista rikoksista kahden ja puolen vuoden vankeuteen.

Syyttäjän mukaan jutussa tuomituista ainakin kuusi kuuluu tai on kuulunut Satudarahiin. Kaikkiaan jutussa tuomittiin ehdottomaan vankeuteen yhteensä yhdeksän ihmistä ja ehdolliseen kaksi. Rikoksia tehtiin viime ja tänä vuonna muun muassa Järvenpäässä, Vantaalla, Hyvinkäällä ja Keravalla.

Osaa rangaistuksista oikeus kovensi, sillä rikokset oli tehty osana järjestäytynyttä rikollisryhmää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja