Mainos

SAS:n pommiuhkaajaa esitetään vangittavaksi Vantaalla – kaappasi lentokoneen 90-luvulla

Itä-Uudenmaan poliisi vaatii vangittavaksi vuonna 1965 syntynyttä venäläismiestä, joka esitti SAS:n lentokoneeseen kohdistuneen pommiuhkauksen Helsinki-Vantaan lentokentällä keskiviikkoiltana.

Oikeudenkäynti järjestetään Vantaan käräjäoikeudessa iltapäivällä kello 14.

Pommiuhkauksen vuoksi Suomeen matkalla ollut matkustajakone joutui jäämään keskiviikkoiltana Arlandan lentokentälle Tukholmaan. Lentokone tutkittiin, mutta mitään räjähteitä ei löytynyt.

Venäläismiestä epäillään perättömästä vaarailmoituksesta.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan mies on kaapannut Venäjällä lentokoneen vuonna 1993. Lisäksi häntä epäillään vuosi sitten tehdystä vastaavanlaisesta perättömästä pommi-ilmoituksesta.

Myös Suomen poliisi on tietoinen miehen taustasta, muttei ole saanut virallista vahvistusta miehen tekemille aiemmille rikoksille.

– Hän saapui Helsinki-Vantaan lentokentälle Pietarista tulleesta koneesta. Tarkotus oli jatkaa matkaa eteenpäin, mutta hän kertoi SAS:n koneessa olevasta räjähteestä Suomen lentokenttäviranomaisille, jotka ryhtyivät heti tarvittaviin toimenpiteisiin, kertoo tutkinnanjohtaja Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisista.

Poliisin mukaan mies on ollut kuulusteluissa vaitonainen, eikä ole osannut kertoa syytä miksi uhkaus kohdistui juuri kyseiseen lentoon.

Miehen epäillään toimineen yksin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.