Mainos

SAS:n peruutukset vaikuttavat Suomeenkin

Lakon arvioitiin vaikuttavan tänään noin 20 000 matkustajan ja huomenna noin 10 000 matkustajan matkasuunnitelmiin.

Lentoyhtiö SAS on tänään perunut valtaosan Ruotsista lähtevistä ja sinne saapuvista lennoistaan myös huomiseksi. Yhtiö kertoi iltapäivällä, ettei lakkoneuvotteluissa ole saatu aikaan tulosta.

SAS:n edustajan ilmoituksen mukaan huomenna peruuntuu 100-150 lentoa. Lakon ei sen sijaan odoteta vaikuttavan Yhdysvaltoihin ja Aasiaan suuntautuviin lentoihin.

Lakon osapuolten oli määrä tavata välittäjiä vielä tänä iltana.

SAS:n ruotsalaisen matkustamohenkilökunnan lakko alkoi aamulla, koska työnantajat ja työntekijät eivät päässeet sopimukseen työehdoista. Kättä on väännetty muun muassa palkankorotuksista ja työajoista. Lakossa on noin 800 työntekijää.

SAS ilmoitti eilen peruvansa täksi päiväksi noin 300 kotimaan ja Euroopan lentoa lakon vuoksi.

Peruutukset tuntuivat tänään myös Suomen ja Ruotsin lentoliikenteessä, sillä vain päivän ensimmäinen lento Tukholmaan lennettiin normaalisti. Muut neljä oli peruttu. Huomisen lakolla ei sen sijaan ole vaikutusta, sillä SAS:lla ei ole lauantaina lentoja Helsingistä Tukholmaan.

Lakko ei vaikuta SAS:n tytäryhtiön Blue1:n lentoihin, jotka lennetään normaalisti.

Lakon arvioitiin vaikuttavan tänään noin 20 000 matkustajan ja huomenna noin 10 000 matkustajan matkasuunnitelmiin. Jokainen lakkopäivä maksaa SAS:lle yli 20 miljoonaa kruunua eli 2,17 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT-TT)

Lisätietoa peruutetuista lennoista: www.sas.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.