Särkänniemessä kummastellaan Australian huvipuistoturmaa: "Ei olisi mahdollinen Suomessa"

Neljä ihmistä kuoli huvipuistoturmassa Australiassa 0:59

Suomenkin huvipuistoissa on Australian turmalaitetta muistuttavia koskenlaskulaitteita. Neljä ihmistä sai tänään surmansa Gold Coastin kaupungissa Queenslandissa Dreamworld-huvipuiston koskenlaskuradalla.

Australian turmassa kuoli kaksi naista ja kaksi miestä. Thunder River Rapids -laitteessa ihmiset syöksyvät alas vesirännejä pyöreillä lautoilla. Yksi lautoista kaatui tuntemattomasta syystä, jolloin kaksi ihmistä putosi ja kaksi jäi loukkuun kaatuneen lautan alle.

Huvipuiston henkilökunta yritti auttaa lautan alle jääneitä laskemalla veden pois laitteesta, mutta se ei auttanut.

Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä ihmettelee Australian turmaa. Tiedot turmasta ovat vielä vajavaisia, joten sitä on vaikea kommentoida tarkemmin, hän painottaa.

Tämän hetken tietojen perusteella Seppälä pitää tapahtumia kuitenkin mystisinä.

Vastaavaa ei hänen mukaansa voi tapahtua Suomessa. Särkänniemessä on samantyyppinen laite nimeltä Koskiseikkailu. 

– Australian turmalaitteen valmistajasta ei ole tarkkaa tietoa, mutta ilmeisesti laite on valmistettu vuonna 1986. Meidän laitteemme on valmistettu 2000-luvulla ja se on kaikkien turvallisuusmääräysten mukainen, hän sanoo.

Seppälän mukaan jo automatiikka pysäyttäisi laitteen, jos jotakin sattuisi. Särkänniemen Koskiseikkailussa ei myöskään kiinnittäydytä laitteeseen vöillä turvallisuussyistä. Lisäksi paikalla on useampi laitteenhoitaja, jotta laite saadaan pysähtymään ajoissa mahdollisissa vaaratilanteissa.

– Suomen vastaavan idean laitteissa ei pitäisi millään olla mahdollista, että tapahtuisi mitään vastaavaa.

Seppälän mukaan Särkänniemessä seurataan tarkkaan, mitä maailmalla tapahtuu ja peilataan omaa toimintaa tapahtumiin. Seppälä kertoo saaneensa Koskiseikkailun valmistajalta tiedon, että Australian laite ei ole saman valmistajan käsialaa.

Lue myös:

    Uusimmat