Sarjarikkoja piinaa auton omistajia Helsingissä – poliisi nappasi epäillyn rysän päältä kiinni

Poliisi valvoo liikennettä tehokkailla erikoispartioautoilla, joita naamioidaan siviiliautoiksi 2:26
Katso myös: Tutustuimme viime vuonna poliisin suorituskykyiseen erikoispartioautoon. Ylikomisario Jouni Takala Hämeen poliisista kertoo, mitä VATV-partioon pääseminen vaatii sekä sen, miksei kaikista ole kyseiseen tehtävään.

Autojen ikkunoiden rikkoja aiheuttaa päänvaivaa kulosaarilaisille.

Kulosaaren Facebook-ryhmässä keskustelu on käynyt kuumana viime aikoina. Ryhmään on jaettu kesäkuun aikana useita havaintoja rikotuista autojen ikkunoista, ja asukkaat ihmettelevät, miksei tekijää saada ruotuun.

Paikallisen taksifirma TWS Groupin yrittäjä Kamran Waheed kertoo, että tekijä on iskenyt jopa viiteen yrityksen autoon. Ikkunoiden rikkomisen lisäksi osasta autoista on varastettu laitteistoa.

Yrittäjä kertoo vahingonteon olevan toistuvaa.

– Autojen ikkunoita on rikottu lähes joka toinen viikko, Waheed kertoo.

Ensimmäinen isku tapahtui noin pari kuukautta sitten. Nyt autojen sivuikkunoita on rikottu lähes joka toinen viikko. Viimeisin teko tapahtui tämän viikon maanantaina.

Karam Waheedin veli, taksikuski Zihan Waheed kertoo, että hänen autonsa ikkunat on hajotettu jo kaksi kertaa. Ensimmäisen kerran jälkeen auto käytettiin korjauksessa, mutta pian tekijä iski taas.

Waheedien mukaan vahingonteot ovat tapahtuneet Svinfhuvudintiellä. Veljesten mukaan asukkaat eivät halua enää pysäköidä autojaan kadulle.

Autojen ikkunoiden rikkomisesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Yksi epäilty rysän päältä kiinni

Helsingin poliisin rikoskomisario Lasse Manninen vahvistaa ikkunoiden rikkomiset MTV Uutisille. 

Hänellä on hyviäkin uutisia. Manninen kertoo, että maanantain ja tiistain välisenä yönä kello 1:30 aikoihin yksi henkilö on otettu kiinni. Henkilön epäillään vahingoittaneen kahta autoa.

Auton hälyttimen ääni kiinnitti alueella liikkuneen poliisipartion huomion. Epäilty pakeni poliisia juosten, mutta partio tavoitti hänet pienen matkan päästä.

Epäillyn tekemien vahinkojen määrästä ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta tapauksen selvitykset ja esitutkinta ovat työn alla. Kaikkia asianomistajia ei ole vielä tavoitettu.

Selvityksen alla on, liittyykö nyt kiinniotettu henkilö vahingontekojen sarjaan yleisemminkin.

Mannisen mukaan teot ovat yksittäistapauksia, mutta hän vahvistaa, että tekoja on tapahtunut kevään aikana useampia. Tapahtumia on tullut poliisin tietoon erityisesti kesäkuussa, minkä vuoksi alueelle on kohdistettu lisäresursseja.

Tarkkoja lukumääriä vahingonteoista ei ole tiedossa. 

*Päivitys kello 15.44: Lisätty tieto juttuun, että asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat