Sarjakuvilla ilmastonmuutosta vastaan – YK valistaa nuorisoa ilmastosarjakuvilla

YK on julkistanut ilmastonmuutoksesta kertovia sarjakuvia. Niiden avulla halutaan lisätä lasten ja nuorten ymmärrystä ilmastonmuutoksesta.

Sarjakuvien viesti on esimerkiksi se, että ilmastonmuutos on niin monimutkainen ongelma, etteivät edes supersankarit välttämättä pysty sitä ratkaisemaan.

– Lapsena rakastin sarjakuvia. Nyt olen nähnyt, miten ne inspiroivat ihmisiä. YK ja supersankarit yrittävät molemmat pelastaa ihmiskunnan sodilta ja epäoikeudenmukaisuudelta, sanoo YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon.

Tieto leviää paremmin tarinoina

Erilaisia sarjakuvia on useita ja niitä on käännetty yli 10 kielelle.

– Tehtävämme on luoda maailmanlaajuisia supersankareita, jotka yhdistävät ihmisiä Bostonista Pekingiin ja Bangaloreen. Sarjakuvilla voimme vaikuttaa tulevaisuuden päättäjiin ja seuraavaan sukupolveen, jotta he taistelisivat isoja yhteisiä uhkia kuten ilmastonmuutosta vastaan, selittää Sharad Devarajan, Graphic Indian pääjohtaja.


– Sarjakuvat ovat yksinkertainen ja tyylikäs tapa välittää monimutkaisia viestejä kuten tietoa ilmastonmuutoksesta. Pitäisi olla enemmän ihmisiä, jotka välittäisivät monimutkaista tietoa tarinoiden muodossa. Tämä saa varmasti jatkoa, lupaa Natabara Rollosson YK:n ilmastosihteeristöstä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja