Sarin perheen joulu päättyi järkytykseen: Kotona odotti pengottu talo ja täysi sekasorto, varas oli vienyt jopa hilut lapsen lompakosta – "Toivon todella, että paha saa palkkansa"

2:10
Video: Kotihälytykset pitivät poliisin kiireisenä joulun pyhinä.

Mikkelissä asuvan Sari Räsäsen ja hänen perheensä joulupäivän ilta päättyi sokkiin ja järkytykseen. Joulureissulta palannutta lapsiperhettä odottivat takapihan oven rikottu lasi ja täysin pengottu ja sotkettu asunto.

Räsäsen mukaan murtautuja oli vienyt mennessään muun muassa läppärin, vahvistiminen, tablettitietokoneen ja design-astioita.

– Selvästi tällä hääränyt ihminen on ollut epätoivoinen. Lapsiperheelle menetykset ovat todella isoja, vaikka täällä mitään aivan järjettömän arvokasta ei olekaan ollut, Räsänen sanoo.

Perheen mukaan sekasorron ja pengottujen paikkojen määrän perusteella pitkäkyntinen oli käyttänyt tekoonsa runsaasti aikaa. Varas oli sytyttänyt hääriessään talossa jopa joulukuusen valot.

– Lapsista ehkä pahimmalta tuntui, kun koulupöydän laatikkoa oli tongittu ja lapsen lompakosta oli viety pienet hilutkin.

Varkaan mukaan olivat kelvanneet myös muun muassa sormiparistot ja asunnosta löytynyt yksi pullo väkevää alkoholia. Lääkekaappi oli niin ikään pengottu.

Naapurit ja läheiset tukena

Järkyttynyt perhe soitti ensin hätänumeroon ja heidät ohjeistettiin poistumaan talosta. Paikalle saapuneet poliisit hälyttivät paikalle tutkijat Joensuusta saakka, mikä vei runsaasti aikaa.

– Menimme naapuriin, missä meidät otettiin avosylin vastaan. Siirryimme lopuksi pojan kummisedän luokse yöpymään.

Sari Räsäsen ja hänen miehensä alkoivat tapaninpäivänä siivota murron jälkiä. Lapsia ei vielä tuossa vaiheessa tuotu takaisin kotiin, jotta nämä eivät kokisi uutta järkytystä. Myöhemmin lapset palasivat ja perheen isovanhemmat ajoivat perheen tueksi.

– Olemme yrittäneet palauttaa lapsille turvallisuudentunnetta ja isovanhemmat ajoivat apukäsiksi, jotta kaikilla on ollut kainaloa ja henkistä tukea.

Räsänen jakoi lauantaina tiedon tapahtuneesta sosiaalisessa mediassa. Hän arvelee, että heidän talonsa valikoitui kohteeksi sattumalta, kun tekiijä oli havainnut sen tyhjäksi.

– Paljon puhutaan siitä, ettei pitäisi toitottaa missään, jos lähtee johonkin. Tätä virhettä en tehnyt, sillä juuri joulun aikaanhan tällaisia tapahtuu.

– Toivon todella, että paha saa palkkansa, Sari Räsänen tiivistää järkyttyneen perheen tunnelman.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja