Sarapää kotiutui puolustajaksi jalkapallossa

- Saksa on asennekysymys, kertoo hymyillen puolustaja Eveliina Sarapää Suomen joukkueen iskulauseen keskiviikon välierävastustajasta naisten jalkapallon EM-kisoissa Englannissa. Saksa peittosi Ranskan 3-0 toisen jakson osumilla ja otti puhtaalla pelillä lohkovoiton, mikä tietää osumista Suomea vastaan.

28-vuotias Sarapää vakiintui vasta kaksi vuotta sitten pelaamaan täysiä minuutteja maajoukkueessa. Silloin hän alkoi kotiutua oikeaksi puolustajaksi, vaikka seurajoukkueessaan HJK:ssa pelaa laitahyökkääjänä.

- Kuusi vuotta olen pelannut tosissani, kun HJK:n valmentaja Timo Lounio arvioi minun pääsevän maajoukkueeseen, jos jätän talviset urheiluni ringeten ja jääkiekon, Sarapää jutteli.

Sarapää aloitti uransa Hongasta, josta hän siirtyi HJK:n riveihin. HJK:ssa hän voitti kolme mestaruutta ja kolme cupia. Viime kauden hän vietti Norjan Askerissa Oslon lähistöllä ja sai pronssia.

- Tunsin Norjassa kehittyneeni paljon. Lähdin vaihtoon Oslon arkkitehtikouluun, ja halusin samalla hyödyntää jalkapalloilun. Enää tuskin haluan lähteä ulkomaille. Aion nyt tehdä jonkin verran töitä ja sitten ensi keväänä tehdä lopputyöni ja valmistua arkkitehdiksi. Jos ja kun maajoukkue saa lisää tukea, on minulla kyllä mahdollisuus olla mukana lisääntyvillä leireillä, Sarapää tuumasi.

Sarapää ei tunne olevansa pelaajana vielä kovin vanha, joten lopettaminen ei ole vielä mielessä.
- Niin kauan kuin tämä on kivaa, on hyvä jatkaa, hän mietti.

Hyvä henki maajoukkueessa

Sarapää korostaa maajoukkueen hyvää henkeä.
- Täällä on suorastaan vatsalihakset koetuksella, kun nauramme niin paljon ja meillä on tosi hauskaa yhdessä, hän vakuuttaa.

- Kaadoimme jo yhden ennakkosuosikin, joten välipäivinä on aikaa levätä ja meilailla netissä, kun aikataulu ei ole tiukka. Nyt ei ole kiire ja olemme kaksi viikkoa kimpassa. Pelien jälkeen olemme olleet väsyneitä, mutta nyt olemme valmiit mihin vain, Sarapää uhoaa.

Alkuaan Sarapää on äidin puolelta saamelainen, mutta ehtinyt asua jo 20 vuotta Espoossa.

- Olen mielelläni mukanani saamelaisten maajoukkueessa ainoana suomalaisena, muut ovat ruotsalaisia ja norjalaisia, joiden joukossa on myös Askerin tuttuja pelikavereita. Toivon voivani päästä mukaan 30. kesäkuuta, kun joukkue kohtaa Uumaja IK:n. Koen sen jonkinlaiseksi kulttuurityöksi ja -maajoukkueeksi, hän mainitsee.

Sarapää on hyvän puolustamisen ohessa herättänyt huomiota muutamalla pitkällä keskityksellä maalille, vaikka jatkajaa ei ole löytynyt.

- Olen myöhään aloittaneena tekniikaltani huonompi, joten jossakin asiassa minun on pakko olla vähän parempi, Sarapää hymyilee.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat