Sarah Ferguson leikattiin rintasyöpädiagnoosin jälkeen: "Otan tämän todellisena lahjana muuttaakseni elämäni"

Yorkin herttua Sarah Ferguson kertoo podcastissaan rintasyöpädiagnoosin jälkeisestä leikkauksesta.

Yorkin herttuatar Sarah Fergusonilla, 63, todettiin rintasyöpä rutiinitarkastuksessa. Hän puhui podcastissaan Tea Talks With the Duchess and Sarah rinnanpoistoleikkauksestaan. Poscastin jakso oli nauhoitettu ennen toimenpidettä. 

– Haluan jokaisen, joka kuuntelee tätä podcastia, käymään tarkastettavana ja kuvattavana, Ferguson sanoi podcastissaan ennen leikkaustaan. 

Ferguson leikattiin äskettäin ja hän pääsi pois sairaalasta sunnuntaina 25. kesäkuuta toipumaan kotiinsa Windsorin linnaan. Asiasta kertoi hänen tiedottajansa Associated Pressille

Toimenpide tehtiin Lontoon keskustassa sijaitsevalla yksityisellä klinikalla, joka on hoitanut kuninkaallisia ennenkin, kuten edesmennyttä kuningatar Elisabetia

Tiedottaja kertoi Associated Pressille, että Ferguson oli suurelta osin oireeton ennen diagnoosiaan ja uskoo, että hänen kokemuksensa korostaa säännöllisen seulonnan merkitystä. Ferguson oli aiemmin haluton menemään tarkastukseen, mutta valmistautuminen leikkaukseen muutti hänen näkemyksensä elämää kohtaan. 

– Otan tämän todellisena lahjana muuttaakseni elämäni. Minusta tulee erittäin hyväkuntoinen ja todella vahva, Ferguson kertoi podcastissaan.

Ferguson erosi prinssi Andrew’sta vuonna 1996. Ex-parin avioliitto kesti 10 vuotta, ja heillä on kaksi tytärtä: prinsessa Beatrice, 34, ja prinsessa Eugenie, 33, sekä kolme lastenlasta. Ex-pari on myös Elisabetin kuuluisien corgi-koirien uusi omistaja.

Eron jälkeen Ferguson aloitti uran kirjailijana kirjoittamalla yli 20 kirjaa, mukaan lukien kaksi myydyintä muistelmaa.

Ferguson on kertonut podcastissaan myös olleensa läheinen ystävä prinsessa Dianan  kanssa ja kertoi heidän suhteestaan, yksinäisyydestään ja heidän yhteisesti jaetusta ulkopuolisuuden tunteestaan. 

 

Lue myös:

    Uusimmat