Sanna Pietiäisen kassi:

- fenkoli - kuivattuja suppilovahveroita - kuivattuja tatteja - Tamarin-tahna - retikka - vaniljahalvaa - kastanjoita

Harri Syrjäsen ja Sanna Pietiäisen menu:

Marinoitu retikka

1/2 retikka 1/2 fenkoli 2 rkl oliiviöljyä 2 rkl valkoviiniä 1 rkl sokeria ripaus suolaa

Suikaloi retikka ja fenkoli. Sekoita muut ainekset, anna marinoitua 5 minuuttia.

Karamellisoidut retikat ja suppilovahverokeitto

1/2 retikka 1rkl hunajaa 1 rkl balsamiviinietikkaa 1/2 sipuli 1 rasia kuivattuja suppilovahveroita 2 dl valkoviiniä 1 dl kermaa suolaa pippuria

Viipaloi retikka, kiehauta hunaja ja balsamiviinietikka pannulla. Lisää retikat, hauduta kymmenen minuuttia. Freesataan sipuli ja sienet voinokareessa. Lisää valkoviini, kiehauta viisi minuuttia. Lisää kerma, kiehauta kahdeksan minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tattirisotto

2-3 dl riisiä rasia tatteja 2 dl valkoviiniä 1/2 sipuli 1 rkl voita

Freesaa voissa pilkottu sipuli, tatit ja riisi. Lisää valkoviini, kiehuta 6 minuuttia, lisää kerma, kiehuta 4 minuuttia, kiehauta 8 minuuttia. Lopuksi lisää voi, tarkista suola ja pippuri.

Paneerattu retikkapihvi

hyvä retikkasiivu vehnäjauhoja korppujauhoja muna 1/2 fenkoli 10 vesikastanjaa 1 dl jogurttia 1 rkl Tamariini-kastiketta

Paneeraa korppujauhoilla retikkasiivu ja paista öljyssä rapeaksi. Siivuta fenkoli ja paista oliiviöljyssä vesikastanjoissa kymmenen minuuttia. Sekoita jogurtti ja Tamariinikastike keskenään.

Juustokakku

perusmurotaikina 1 dl smetanaa 50 g juustoraastetta 50 g vaniljahalvaa 2 munaa 1 raastettu sitruunankuori

Levitä murotaikina vuokaan, sekoita loput ainekset keskenään. Lisää kastanjat ja paista 220 asteessa 19 minuuttia. Jäähdytä lopuksi jääkaapissa 2 tuntia.

Lue myös:

    Uusimmat