Sanna Marinin napakka arvio Ukrainan sodan loppumisesta leviää kuin kulovalkea – yhtä suoraa vastausta ei Keski-Euroopan johtajilta saa

Sanna Marin kommentoi tiukasti, miten sota voisi loppua Ukrainassa 0:29
Sanna Marin kommentoi tiukasti, miten sota voisi loppua Ukrainassa

EU-huippukokoukseen osallistuvan pääministeri Sanna Marinin tiukka vastaus kysymykseen sodan päättämisestä on kerännyt kiinnostusta sosiaalisessa mediassa

Ennen Prahan huippukokousta Marinilta kysyttiin, miten hän kommentoi Joe Bidenin puhetta, jossa Biden ja virkamiehet pohtivat, mikä olisi diplomaattisin tapa päättää sota.

– Tie ulos konfliktista on se, että Venäjä poistuu Ukrainasta, Marin vastasi.

Marinin vastaus on herättänyt sosiaalisessa mediassa ja etenkin Twitterissä paljon kiinnostusta. Esimerkiksi Ylen kirjeenvaihtaja Rikhard Husun twiitti on muutamassa tunnissa kerännyt kymmeniätuhansia tykkäyksiä. Myös Ukrainan eduskunnan virallinen twitter-sivu on jakanut videon.

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Heikki Piuholan mukaan Marinin vastaus ja mielipide edustaa enemmän Venäjän naapurimaiden sekä merinaapureiden kantoja, joka on jyrkempi kuin keskimäärin eurooppalaiset kannat.

– Sovittelevia kantoja on yrittänyt ylläpitää Saksan liittokansleri Olaf Scholz sekä Ranskan presidentti Emmanuel Macron, Piuhola sanoo.

Piuholan mukaan eilisen jättikokouksen viesti Venäjälle oli selvä.

– Venäjä yrittää hämmentää ja aiheuttaa sekasortoa sekä pelkoa. Sanna Marinin mukaan on reagoitava, mutta päinvastoin kuin Venäjä haluaa, Piuhola kommentoi Prahan kokousten keskusteluja.

Venäjän lisäksi EU-maiden johtajat ovat epävirallisessa huippukokouksessa puhuneet energiasta sekä taloudesta.

Lue myös:

    Uusimmat