Sanna Marinin kanssa tehdyistä festarisuunnitelmista kertonut Conner Rousseau, 30, on belgialainen tähtipoliitikko – rikkonut monin tavoin perinteisiä rajoja

Kunniatohtori Sanna Marin pääpuhujana Yankee Stadiumilla 3:09
Näin NYU-kunniatohtori Sanna Marin lausui Yankee Stadiumilla New Yorkissa

Sanna Marinin ystäväksi tunnustautuva Conner Rousseau on Belgiassa tällä hetkellä tuoreen mielipidemittauksen mukaan maan toiseksi suosituin poliitikko.

Belgian sosiaalidemokraattisen Vooruit-puolueen puheenjohtaja Conner Rousseau, 30, sai runsaasti huomiota suomalaismedioissa maanantaina 19. kesäkuuta, kun Yle julkaisi poliitikon haastattelun, jossa tämä kertoili tulevista kesäsuunnitelmistaan juuri väistyneen pääministeri Sanna Marinin, 37, kanssa. 

Rousseau kuvaili hänen ja Marinin tulevan hyvin juttuun niin töissä kuin vapaa-ajallakin ja hänen mukaansa kaksikko pitää satunnaisesti yhteyttä Instagramissa. 

– Olemme samaa sukupolvea. Olemme nuoria, kunnianhimoisia, haluamme vaikuttaa ja puhumme kansankielellä. 

Lisäksi Rousseaun mukaan häntä ja Marinia yhdistää myös juhliminen ja hän kertoi haastattelussa, että kaksikolla olisi yhteisiä festarisuunnitelmia tulevalle kesälle. 

– Tänä kesänä menemme Tomorrowlandiin yhdessä, Rousseau kertoi jutussa. 

Maanantaina pääministerin esikunta kommentoi MTV Uutisille, että Marinia on pyydetty osallistumaan Tomorrowland-festivaalin yhteydessä järjestettävään konferenssiin sekä keskustelutilaisuuteen, jossa teemana on kestävä kehitys. Vielä ei kuitenkaan ole varmaa, nähdäänkö Marinia tilaisuudessa. 

– Hän ei ole vielä päättänyt osallistumisestaan tapahtumaan tai festivaaliin, esikunnasta viestitettiin. 

Mutta kuka on Sanna Marinin ystäväksi tunnustautunut Conner Rousseau?

Rousseau, jolla on Instagram-tilillään 148 000 seuraajaa, on julkaissut sosiaalisessa mediassa muutamia yhteiskuvia Marinin kanssa. Ensimmäiset yhteiskuvat ovat lokakuulta 2022, tuoreimmat helmikuulta 2023, jolloin Rousseau vieraili Helsingissä osallistuakseen Marinin puolueen SDP:n eduskuntavaalikampanjan starttitilaisuuteen. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Rousseau itse nousi belgialaisen Vooruit-puolueen puheenjohtajaksi vuonna 2019 ollessaan 26-vuotias. Tuolloin hänestä tuli Belgian historian nuorin puolueenjohtaja. Suomeksi sana "vooruit" tarkoittaa "eteenpäin". 

Toukokuussa Belgiassa julkaistiin kyselytulos, jonka mukaan Rousseau on toiseksi suosituin poliitikkon maansa puoluekentässä. Kyselyn perusteella hän on suositumpi, kuin Belgian tämän hetkinen pääministeri Alexander De Croon. Rousseaun edellä kyselyn mukaan on oikeistokonservatiivisen N-VA -puolueen johtaja Bart De Wever.

Tuloksista uutisoi muun muassa VRT, joka on Belgian flaaminkielisen yhteisön kansallinen yleisradioyhtiö. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kuten Sanna Marin, myös Rousseau on ollut kotimaassaan otsikoissa sosiaalisessa mediassa levinneiden videoiden tähden. Rousseau onkin peräänkuuluttanut muun muassa Vandaag-podcastin haastattelussa sekä hänen, että Marinin oikeutta juhlia muiden ikäistensä tapaan. 

Marinin bilekohusta kohistiin Suomessa elokuussa 2022, Rousseau taas kohautti esimerkiksi heinäkuussa 2020 kuvatulla videolla, jolla hän tanssi ilman maskia hääjuhlissa Ranskassa.

Edellisviikolla Rousseau oli puolestaan otsikoissa kotimaassaan videon tähden, jonka hän julkaisi Youtube-tilillään torstaina 15. kesäkuuta. Hän puhui videolla The Brussels Timesin mukaan muun muassa seksuaalisuudestaan ja kertoi viehättyvänsä sekä naisista että miehistä. 

Video sai julkaisunsa jälkeen kaksijakoisen vastaanoton. Hän on saanut videonsa julkaisun jälkeen tukea, mutta myös kritiikkiä osakseen, sillä joidenkin spekulaatioiden mukaan videon julkaisu saattaisi olla osa "laajempaa PR-kampanjaa" ensi vuonna koittavien parlamenttivaalien alla. Lisäksi lehden mukaan Rousseau olisi yrittänyt myydä videota 1500 euron hintaan eri medioille.

Rousseau jakaa sosiaalisessa mediassa aktiivisesti materiaalia työstään, mutta myös siviilielämästään, jossa hän näyttää hyvin avoimesti omaa persoonaansa sekä vapaa-aikaansa. Poliittisen uransa lisäksi Rousseau järjestää itse ystäviensä kanssa pientä konemusiikkiin keskittyvää, Walhalla-nimistä festivaalia. 

Ylen haastattelussa Rousseau kertoi hallinnoivansa Instagram-tilinsä sisältöjä sekä yksityisviestejä itsenäisesti – kuten Sanna Marinkin on kertonut aiemmin tekevänsä. Rousseau kuvaili haastattelussa olevansa "sillä alustalla ylivoimaisesti maan suosituin poliitikko". 

– Olen helposti lähestyttävä – etenkin somessa. Käytän päivittäin useamman tunnin viesteihin vastaamiseen. Siksi tunnen nuorten ihmisten huolet paremmin kuin muut, Rousseau kommentoi haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat