Mainos

San Francisco julisti asejärjestö NRA:n terroristijärjestöksi – "Kaikissa maissa on väkivaltaisia ihmisiä, mutta vain Amerikassa annamme heille pääsyn sarjatuliaseisiin"

San Franciscon kaupunginvaltuusto on virallisesti julistanut Yhdysvaltojen vaikutuvaltaisimman asejärjestön NRA:n kotimaiseksi terroristijärjestöksi, kertoo BBC

Esitys NRA (National Riffle Association) -järjestön tuomitsemisesta hyväksyttiin yksimielisesti kaupunginvaltuutettujen toimesta tiistaina. 

San Franciscossa tapahtui vain pari kuukautta sitten joukkoampuminen Gilroyn valkosipulifestivaaleilla. Ampumissa kuoli neljä ihmistä ampuja mukaan lukien, ja 13 loukkaantui.

Demokraatit ovat usein syyttänyt NRA:ta joukkoampumisten lietsomisesta. NRA on ajanut Yhdysvalloissa pitkään vapauksia aselakeihin ja sillä on suuri vaikutusvalta maassa. Kesällä myös presidentti Donald Trump otti kantaa aselakien tiukennusten puolesta, mutta NRA ärähti asiasta nopeasti.

Demokraattien johtaman San Franciscon valtuuston antamassa lausunnossa kutsutaan aseväkivaltaa "rutoksi, joka leviää epidemian tavoin Yhdysvalloissa". Valtuusto syyttää järjestön käyttävän vaikutusvaltaansa markkinoidakseen aseen omistamista ja yllyttävän aseen omistajia väkivaltaan. 

– Kaikissa maissa on väkivaltaisia ja vihamielisiä ihmisiä, mutta vain Amerikassa me annamme heille valmiin pääsyn rynnäkköaseisiin ja sarjatuliaseisiin, kiitos suurelta osin NRA:n vaikutusten, lausunnossa sanotaan.

NRA: "Naurettava tempaus"

Valtuusto myös kehottaa kaupunkia ja piirikuntaan miettimään suhteitaan yrityksiin, jotka tekevät bisnestä järjestön kanssa. 

Järjestö itse vastasi kaupungin julistukseen olevan "naurettava tempaus", jonka on tarkoitus viedä huomio kaupungin oikeista ongelmista, kuten kodittomuudesta, huumeista ja kasvavasta pikkurikollisuudesta. 

Myös konservatiiviset republikaanit, jotka vastustavat aselakien tiukennuksia, ovat kritisoineet lausuntoa jyrkästi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja