Sampo Terho aikoo luopua päivänpolitiikasta, ei pyri uudelleen sinisten johtoon – "Sain nähdä lähes kaiken, mitä politiikassa nähtävää on"

Sampo Terho hurjana: Olemme taistelleet! 0:51
Siniset taisteli leijonan lailla eduskuntavaaleissa, sanoo puolueen väistyvä puheenjohtaja Sampo Terho.

Sampo Terho ei aio enää pyrkiä Sinisen tulevaisuuden puheenjohtajaksi. Hän kertoo blogissaan jatkavansa Helsingin kaupunginvaltuustossa, mutta vetäytyvänsä muutoin politiikasta.

– En ole eurovaaliehdokas. Käytännössä tämä tarkoittaa, että vetäydyn päivänpolitiikasta kun toimitusministerin tehtävät on hoidettu loppuun, Terho kirjoittaa blogissaan.

Sinisten puoluekokous valitsee kesäkuussa puolueelle uuden puheenjohtajan.

"Siniset taistelivat leijonan lailla"

Sinisten kannatus jäi viime kuun eduskuntavaaleissa noin prosenttiin, eikä puolue saanut eduskuntaan yhtään kansanedustajaa.

Terho myöntää, että eduskuntavaalitulos oli huono. Hän sanoo kantavansa vastuun tuloksesta.

– Siniset taistelivat leijonan lailla ja lämmin yhteishenkemme on säilynyt vaalien jälkeenkin. Silti tarkan harkinnan jälkeen olen päättänyt, että nyt on uusien kasvojen ja tuoreiden ajatusten vuoro, Terho kirjoittaa.

Sinisten eurovaalikampanjan vetää Tiina Ahva.

Terho kirjoittaa nähneensä politiikassa paljon.

– Annoin noin vuosikymmenen elämästäni politiikalle, ja sain nähdä lähes kaiken mitä politiikassa nähtävää on.

Aikoo viettää aikaa tyttärensä kanssa

Terho sanoo, ettei hänellä ole tällä hetkellä tarkkoja suunnitelmia kun hänen ministerikautensa pian päättyy. Hän kertoo ilmoittavansa tulevaisuuden suunnitelmistaan myöhemmin.

–  Kaikki oli pelissä eduskuntavaaleissa, kuten pitääkin. Kerron uusista suunnitelmista, kun ne kehittyvät. Yhden suunnitelman voin kuitenkin kertoa jo heti. Aion viettää mahdollisimman paljon aikaa 3,5-vuotiaan tyttäreni kanssa

Lue myös:

    Uusimmat