Mainos

Sampo Kaulanen avautuu uutuuskirjassa rankasta nuoruudestaan – ajautui liivijengiin!

6:25
Sampo Kaulanen avautuu lääkeriippuvuudestaan.

Kyläkauppias Sampo Kaulanen palaa nuoruusmuistoihin omaelämäkerrassaan.

Sampo Kaulanen kertoo uutuuskirjassa Sampo Kaulanen: Suomen sympaattisin kauppias (WSOY 2019) lähteneensä Lapista etelään kymmeneksi vuodeksi. Hän työskenteli ravintoloissa ja tehdassiivoojana.

– Ne ovat hukattuja vuosia, menin vuosikausia vailla suuntaa, Kaulanen muistelee kirjassa nuoruuttaan.

Hän opiskeli Kotkassa ensin merkonomiksi, minkä jälkeen hänellä heräsi unelma tv-kokin ammatista. Kaulanen päätyi kokkikouluun Turkuun, missä asiat lähtivät pian käsistä.

– Aika pian siellä aloitettuani olin juhlimassa, ja jostain syystä löin kännissä käteni niin lujaa betoniseinään, että kaksi rystystä piti kipsata, Kaulanen kertoo kirjassa opiskeluajoistaan.

Hän tutustui toiseen opiskelijaan, joka työskenteli portsarina ja kuului liivijengiin. Joskus uusi tuttavuus käytti kokaiinia jopa tunnillakin, Kaulanen tosin sanoo tyytyneensä vain alkoholiin.

Kyläkauppias kertoo tutustuneensa ystävän setään, joka myös oli jengiläinen. Hän kuvailee jengiläisiä hauskoina ja ihmisrakkaina henkilöinä, joilla kuitenkin oli miehen mielestä erikoiet pelisäännöt.

– Meikäläiselle se meininki siellä sisällä oli ahdistavan tuntuista, mutta tyyppeinä ne oli ihmisiä siinä missä muutkin, Kaulanen toteaa.

Lähde: Sampo Kaulanen: Suomen sympaattisin kauppias (WSOY 2019)

Korjattu kirjan nimi 24.10. klo 10:04

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja