Sami Salorannalle varoitus – somekommenteista tuli maksettavaa

Pesäpalloliiton johtokunta määräsi 2 000 euron sakon Kempeleen Kirille ja antoi varoituksen Kempeleen Kirin manageri Sami Salorannalle.

Liiton verkkosivuillaan tiistaina julkaiseman päätöksen mukaan asia liittyy miesten Superpesiksen välieräsarjaan Sotkamon Jymy – Kempeleen Kiri. Liitto sai 5. syyskuuta ilmoituksen epäasiallisesta kohtelusta koskien Salorannan toimintaa sosiaalisen median alustoilla tuomariparia Kosti RautiainenImmo Rautiainen sekä heidän pesätuomareitaan kohtaan.

– Sami Salorannan asiassa on arvioitava, mikä on tuomareihin kohdistuvan arvostelun raja seuran toimihenkilöllä. Lisäksi on tarkasteltava, miten paljon seuran toimihenkilö voi arvostella ja kyseenalaistaa Pesäpalloliiton määrittämiä virallisia tuomaritoiminnan esteellisyyssääntöjä, johtokunnan allekirjoittamassa päätöksessä luki.

Kosti ja Immo Rautiainen ovat Sotkamon entisiä menestyspelaajia, jotka ovat peliuriensa jälkeen toimineet jo vuosia tuomareina.

– Saloranta on esittänyt useissa eri yhteyksissä julkista kritiikkiä, joka on kohdistunut erityisesti yhden tuomariparin toimintaan otteluissa. Kritiikistä on voinut muodostua sosiaalisen median lukijoille käsitys kyseisen tuomariparin puolueettomuuden ja riippumattomuuden kyseenalaistamisesta, liitto kertoi.

Sotkamo voitti ottelusarjan 3–1 ja eteni lopulta Suomen mestariksi. Kempele saavutti pronssia.

Lue myös:

    Uusimmat