Sami Hyypiä kertoo avaintekijän Huuhkajien tulevasta ottelusta: "Se on tärkein sana"

6:34
Videolla Sami Hyypiä Tulosruudun vieraana.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue voi varmistaa perjantaina historiallisen EM-kisapaikan ottelussa Liechtensteinia vastaan. C Moren asiantuntija Sami Hyypiä kertoo, millä tavalla otteluun tulee lähteä.

Suomi varmistaa varmuudella kisapaikkansa voitolla. Tasapelillä tai tappiolla Suomen kisapaikan ratkeaminen voi olla hankalampi tilanne. Mahdollisesta pelaajien painetilasta Hyypiä sanoo, että jokainen käsittelee paineita eri tavalla.

– Joukkueessa on sellaisia pelaajia, jotka pystyvät rauhoittelemaan niitä toisia, joita saattaa jännittää. Se on tärkeää, että ajatus pidetään siinä omassa sekä joukkueen suorituksessa, Hyypiä kertoo.

Kaiken ympärillä vellovan huomion keskellä voi olla Hyypiän mielestä vaikeaa ajatella, että kyseessä on vain yksi peli.

– Varmasti tärkein sana on kärsivällisyys. Jos pelataan tuollaista joukkuetta vastaan, niin pitää olla kärsivällisyyttä sekä noudattaa luotua pelisuunnitelmaa, Hyypiä jatkaa.

Hyypiä summaa tarkemmin, minkälaista ottelua hän odottaa.

– Liechtenstein tulee puolustamaan tarkasti ja monella pelaajalla. Se pitäisi yrittää murtaa ja saada sitä kautta luotua paikkoja. Liechtensteinin vaarallisuus piilee vastahyökkäyksissä, jos he sattuvat saamaan niistä erikoistilanteita. Näen, että niistä he pystyisivät tekemään maalin, mutta ei ehkä huomenna, Hyypiä sanoo.

Huuhkajat kohtaa Liechtensteinin perjantaina Telia 5G Areenalla kello 19.

Yllä olevalla videolla koko Sami Hyypiän vierailu.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja