- siikafileitä - broilerin maksaa - Demi glacea - 2 omenaa - valkoista suklaata
Antti Vahteran ja Sami Garamin menu:
Marinoidut silakat
200 g silakkafileitä 1/2 dl etikkaa 2 dl vettä
Poista silakkafileistä nahat ja laita likoamaan muutamaksi minuutiksi vesi-etikkaliemeen. Nosta silakkafileet etikkaliemestä ja valuta hyvin.
marinadi 1:
1 rkl silputtua basilikaa 1 rkl silputtua persiljaa 1 rkl oliiviöljyä 5 tl Dijon-sinappia
Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Sekoita osa silakoista marinadiin.
marinadi 2:
0, 5 dl sweet chili-kastiketta 0,5 3 oliiviöljyä
Sekoita osa silakoista kastikkeeseen. Tarkista suola ja lisää mustapippuria.
marinadi 3:
1/2 dl silputtua tilliä 1 murskattu valkosipulin kynsi 1/2 dl oliiviöljyä
Sekoita kaikki aineet keskenään. Lisää silakat, mausta mustapippurilla ja tarkista suola.
marinadi 4:
1/2 dl silputtua persiljaa 6,5 dl tomaattisosetta 2 rkl oliiviöljyä
Sekoita kaikki aineet keskenään ja lisää silakat. Mausta mustapippurilla ja tarkista suola.
Broilerinmaksapaistos
100 g broilerin maksaa 1 sipuli siivuina 1 rkl voita 1 kuorittu omena lohkoina 2 cl Calvados-viinaa mustapippuria suolaa
Paista maksat, sipuli ja omenalohkot kevyesti voissa. Liekitä Calvadoksella ja mausta. Lisää annoksen päälle öljyssä pyöriteltyjen tuoreyrttien kanssa (basilika, ruohosipuli). Paahda vielä leipää lisukkeeksi.
Broilerinmaksahöystö
100 g broilerin maksaa 1 rkl voita 1 dl Demi clase-kastiketta 2 cl konjakkia
Paista maksat kevyesti pannulla voin kanssa. Liekitä konjakilla. Lisää kastike ja anna kiehahtaa. Mausta mustapippurilla ja tarkista suola. Tarjoile muhennettujen perunoiden tai perunamuhennoksen kanssa.
Valkosuklaa-marenkipaistos
kakkupohja :
1 muna 0,5 dl sokeria 0,5 dl vehnäjauhoja
Vaahdota sokeri ja kananmuna. Lisää jauhot ja kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunissa 200 c:ssa. Poista kypsästä kakkupohjasta lämpimänä leivinpaperi. Nosta kakkupohja uunipellille.
150 g valkosuklaata 1 kuorittu, lohkottu omena 1 rkl sokeria 1 voita
Kuullota omenat kattilassa voissa. Lisää sokeri ja ripaus kanelia. Nostele omenalohkot kakkupohjan päälle ja murskaa suklaapaloja sekaan.
marenki :
2 valkuaista 0,5 dl sokeria
Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää marenki omena-suklaan päälle ja kuorruta uunissa 200 c:ssa noin 2 minuuttia.