Mainos

Salonius: Lentolakon sovittelu edennyt suunnitellusti

Jos sopua ei löydy, Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys on uhannut aloittaa ensi viikon lauantaiaamuna lakon Finnairissa, Blue1:ssa ja Air Finlandissa.

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius pitää varsin todennäköisenä, että hän pystyy antamaan pääsiäislauantaina uhkaavassa lentoemäntien ja stuerttien lakossa sovintoesityksen ensi keskiviikkona.

Hän perustelee tätä sillä, että sovittelu on edennyt suunnitellulla tavalla ja suunnitellussa aikataulussa. Tuohon mennessä kaikki sopimusasiat on perattu läpi ja jäljellä on vain rajallinen määrä kiistakysymyksiä, Salonius kertoi tänään.

Työriitaa soviteltiin jälleen iltapäivällä. Osapuolten työryhmät jatkavat töitään sunnuntaina ja maanantaina, ja niin sanotut suuret neuvottelukunnat marssivat sovittelijan toimistoon Bulevardille seuraavan kerran ensi tiistaina.

Jos sopua ei löydy, Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys SLSY on uhannut aloittaa ensi viikon lauantaiaamuna lakon Finnairissa, Blue1:ssa ja Air Finlandissa.

Kun lakon alku viime viikolla Saloniuksen esityksestä lykättiin keskelle pääsiäisviikonloppua, mahdollisen sovintoesityksen ja siihen vastaamisen ajankohdaksi sovittiin pitkiä pyhiä edeltävä keskiviikko. Näin matkalaisille ja lentoyhtiöille jäisi muutama päivä aikaa varautua lakon mahdolliseen alkamiseen tai peruuntumiseen.

SLSY ja työnantajia edustava Palvelualojen toimialaliitto ovat kiistelleet erityisesti työ- ja lepoajoista. Työnantajat haluavat työhön lisätehoa näitä aikoja muuttamalla. Työntekijäpuolen silmissä kyse on palkanalennuksista.

Lakon alkaminen laittaisi monen Lappiin pääsiäiseksi aikovan lomasuunnitelmat uusiksi. Lentämisen vaihtoehdoiksi jäisivät lähinnä oma auto tai bussi, sillä junissa ei tilaa enää juuri löydy.

Lentoemännät ovat viimeksi olleet lakossa 1980-luvun lopussa. Työnseisaus kesti tuolloin vain muutaman tunnin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.