Salo: Ei hyvä juttu Heikille

Toyota-tallissa formula ykkösiä vuosina 2001-2002 ajanut Mika Salo ei yllättynyt japanilaisvalmistajan vetäytymisestä. Hänen mielestään talli ei olisi ollut Heikki Kovalaiselle ihanteellinen työnantaja.

- Mikäli Kimi (Räikkönen) menee McLarenille, Kovalainen joutuu yhteen uusista talleista. Se ei ole mikään hyvä juttu Heikille, Salo sanoo.

Hän kertoo, että Toyota olisi muutenkin ollut hankala paikka työskennellä.

- Joka aamu kun herää, on ensimmäisenä mielessä, että onko työpaikkaa, kun menee sinne. Siellä on heilunut kaikkien pallit siitä lähtien, kun minä olin siellä 2000-luvun alussa.

Toyotan päätös seurata viime kauden päätteeksi vetäytynyttä Hondaa ei yllättänyt Saloa. Concorde-sopimuksen korvausten lisäksi Salo muistuttaa, että Toyotalla on Kölnissä tuhat työntekijää, mikä lisää kustannuksia entisestään.

- Tuo oli vähän odotettavissa. Toyotalla on mennyt tosi kovaa monta vuotta ja nyt oli tulossa ensimmäistä kertaa tappiota autofirmalle. Se on japanilainen tapa toimia, että reagoidaan noin, Salo painottaa.

Tallin moottoriurheilujohtaja John Howett kuulutti vielä kauden lopussa, että talli on kiinnostunut Räikkösen hankkimisesta tallin ensi kauden kuljettajaksi.

- Se oli enemmänkin vain Howettin juttuja. Eihän hän päätä Kimin jatkosta. Sen päättävät nämä vanhat herrat Japanissa.

- Olisi ollut hauskaa, jos Kimi olisi tehnyt sinne kolmeksi vuodeksi sopimuksen isolla rahalla, niin olisi saanut kolme vuotta rahaa tekemättä mitään, Salo naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat