Salman Rushdieta puukottanut mies sai syytteen murhan yrityksestä

2:18
Kirjailija Salman Rushdieta puukotettiin perjantaina luentotilaisuudessa.

Kirjailija Salman Rushdieta puukottanut 24-vuotias mies on saanut syytteen murhan yrityksestä ja pahoinpitelystä, kertoo Reuters.

Mies hyökkäsi kirjailija Salman Rushdien kimppuun perjantaina Chautauquan kaupungissa, New Yorkin osavaltiossa. Rushdie oli aloittamassa luennon Chautauqua Institutionissa, kun 24-vuotias Hadi Mattar juoksi lavalle ja puukotti Rusdieta kaulaan. 

Mattaria epäillään murhan yrityksestä ja pahoinpitelystä. Asiasta kertoi tänään Chautauquan piirikunnan syyttäjä Jason Schmidt.

– Eilisestä hyökkäyksestä vastuussa oleva henkilö, Hadi Mattar, on nyt saanut virallisen syytteen toisen asteen murhan yrityksestä ja toisen asteen pahoinpitelystä, Schmidt kertoi lausunnossa lauantaina.

Schmidt kertoi myös, että Mattar vangittiin eilen tutkintavankeuteen ilman takuita.

NBC Newsin mukaan Mattar on sosiaalisen median perusteella ihannoinut äärishiialaisuutta ja Iranin islamilaista vallankumouskaartia.

Rushdie on viimeisimpien tietojen mukaan hengityskoneessa ja eikä hän pysty puhumaan. Hänen agenttinsa Andrew Wylien mukaan Rushdie on vaarassa menettää toisen silmänsä ja hänen kädestään on katkennut hermot sekä maksa on vaurioitunut.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja