Mainos
Salatut elämät

Salkkareiden viikon jaksot ennakkoon

Katso lisää

Salkkarit-käsikirjoittaja Aleksi Bardy sarjan alkuajoista: "Ajattelin, että se ei ikinä onnistu"

0:35

Salatut elämät luotiin 20 vuotta sitten lähes tyhjästä. Alku oli kuoppainen ja aiheutti epätoivoa.

Kurkista yllä olevalla videolla Salkkareiden seuraavaan viikkoon!

Kun Salatut elämät päätettiin 20 vuotta sitten aloittaa, Suomessa ei kenelläkään ollut kokemusta vastaavan kokoluokan sarjasta. Osaaminen kerättiin pala palalta ulkomailta.

Myös käsikirjoitukset syntyivät aluksi ulkomaisen tiimin kynistä Lontoossa. Tiimi käynnisti käsikirjoitustyön ja sarjan edetessä opetti hiljalleen suomalaiset tehtävään. 

Suomalaisista ensimmäisten joukossa käsikirjoitustiimiin palkattiin Aleksi Bardy, joka nautti ennennäkemättömästä projektista. 

– Suomessa usein on tapana vain kopioida trendejä vähän sinne päin, mutta tämä olikin sitten kunnolla tehty. Se pioneerihenki ja tunne siitä, että tehdään jotakin ennennäkemätöntä oli innostava, Bardy sanoo.

Hän kertoo pelänneensä projektin alussa, ehtisikö tuotanto mitenkään alkaa ajallaan. Vielä pari kuukautta ennen kuvausten alkua tilanne studiolla vaikutti epätoivoiselta.

– Siellä oli tuhansia neliöitä tyhjää tilaa. Ei ollut ensimmäistäkään käsikirjoitusta ohjelmassa, näyttelijöitä eikä muuta. Ajattelin sillä hetkellä mielessäni, että se ei ikinä onnistu, täysin mahdotonta, Bardy muistelee. 

– Mutta jotenkin aivan käsittämättömällä vauhdilla asiat sitten rupesivat tapahtumaan. Joka päivä tuli monta uutta työkaveria lisää ja syntyi uusia asioita. Ensin siellä oli vain pari konetta lattialla kun ei ollut pöytiäkään, mutta siitä se lähti, Bardy kuvailee. 

Ensi vuonna on suuri juhlapäivä Salatut elämät -sarjalle, sillä ohjelman starttaamisesta tulee kuluneeksi huimat 20 vuotta.

Salatut elämät MTV3-kanavalla ja Katsomossa arkisin 20.8. klo 19.30 alkaen. 

C Moressa julkaistaan Salkkareiden koko viikon jaksot ennakkoon aina maanantaisin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja