Salkkareissa traaginen kaksoisitsemurha – äiti ja tytär poistuivat yhdessä sarjasta

Salatuissa elämissä nähdään yksi sarjan historian dramaattisimmista kohtauksista. Äidin ja tyttären synkkä tarina saa traagisen päätöksensä. 

Mariannan ja hänen äitinsä Raakelin tarina saa traagisen päätöksen Salatuissa elämissä. Äiti ja tytär poistuvat dramaattisesti sarjasta. 

Mariannan ja Raakelin tarina on ollut alusta asti tummasävyinen. Raakel syyttää Mariannaa toisen tyttärensä Johannan kuolemasta. Johanna hukkui ammeeseen lapsena, kun Mariannan piti vahtia tätä. 

Johannan kuolema on vaikuttanut sekä Mariannan ja Raakelin mielenterveyteen. Molemmat ovat olleet mielisairaalassa tapauksen vuoksi.

Eliaksen murhasta vangittu Marianna yllättyy, kun hänen äitinsä rientää pelastamaan hänet. Kaksikko ajaa meren rantaan ja Marianna saa tietää äitinsä suunnittelevan kaksoisitsemurhaa. Raakel saa Mariannan näkemään elämisen tuskan, ja loppukohtauksessa kaksikko kävelee mereen ja hukuttautuu yhdessä.

– Kun luin kohtauksen bussissa, rupesin itkemään. Se oli niin kauniisti kirjoitettu ja erityisesti repliikit olivat todella koskettavia, Mariannaa näyttelevä Oona Kare kertoo.

Äiti ja tytär tekevät sovinnon 

Vesi elementtinä symboloi Johannan kuolemaa. Raakel haluaa, että he hukuttautuvat yhdessä Mariannan kanssa päästäkseen takaisin Johannan luokse. 

Kohtaus kuvattiin marraskuussa Helsingissä. Näyttelijät Oona Kare ja Miia Räikkönen joutuivat upottautumaan kylmään meriveteen painot jaloissaan. Synkkä aihe sai näyttelijät miettimään elämän eriarvoisuutta. 

– Kuvausviikolla mietin paljon ihmiskohtaloita. Välillä tuntui siltä, kun olisin itsekin uinut syvissä vesissä, vaikka työtähän tämä vaan on, Raakelia näyttelevä Miia Räikkönen sanoo. 

Raakelin ja Mariannan synkkä tarina ollut Kareen ja Räikkösen arkipäivää jo vuosien ajan. Näyttelijät toivovat, että aihe herättää keskustelua. 

– Olisi mahtavaa, jos kohtaus herättäisi keskustelua. Pelottavaa olisi, jos katsojat suhtautuisivat täysin välinpitämättömästi juonenkäänteeseen, Räikkönen sanoo. 

Vaikka Mariannan ja Raakelin tarina saa traagisen päätöksen, on Kareen ja Räikkösen mielestä loppu kuitenkin lohdullinen. Äiti ja tytär tekevät vihdoin sovinnon ennen kuin vajoavat syvyyksiin yhdessä. 

Kaksikko on antanut kaikkensa Mariannan ja Raakelin tarinalle ja toivovat sen näkyvän katsojille asti. 

– Olemme molemmat ylpeitä siitä, että olemme saaneet tällaiset roolit. Käsikirjoittajat ovat selvästi uskoneet siihen, että pystymme tähän, Kare sanoo. 

Hänen mukaansa Mariannan näytteleminen on ollut ajoittain raskasta. Kohtaukset ovat usein synkkiä ja vaativat tietynlaisessa mielentilassa olemista.

– Joskus ystäväni ja läheiseni ovat saattaneet kysellä, onko minulla kaikki ok. Heidän on vaikea ymmärtää, että olen ollut kuvauksissa tuntikaupalla tuntemassa itseinhoa, vihaa ja surua. Silloin saatan olla hetken aikaa poissaoleva, mutta onneksi se menee nopeasti ohi, Kare sanoo. 

Sekä Raakel että Marianna herättävät katsojissa ristiriitaisia tunteita. Hahmot ovat tehneet pahoja tekoja, mutta näyttäneet välillä myös inhimillisen puolen itsestään. Myös näyttelijät itse haluavat ymmärtää hahmojaan. 

– Mariannan ja Raakelin hahmot herättävät negatiivisia tunteita, mutta minun sydämeni on heidän puolellaan. Uskon, että heilläkin on kultainen sydän siellä jossain. He ovat vain joutuneet kokemaan kovan kohtalon, Räikkönen sanoo. 

– Toivon, että ihmiset eivät tuomitsisi toisiaan tuntematta heidän tarinoitaan ja taustojaan. Jokaisella meillä on mörkömme, Kare muistuttaa. 

Salatut elämät arkisin MTV3-kanavalla kello 19.30. Jaksot katsottavissa myös MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja