Salkkareiden tuottaja paljastaa, miten dramaattinen helikopterionnettomuus kuvattiin – koronarajoitukset olivat lähellä peruuttaa koko kuvaukset

18:16
Katso myös Salattujen elämien vastaavan tuottajan haastattelu! Marko Äijö paljastaa, miksi näin lohduttomaan juonenkäänteeseen päädyttiin.

Salattujen elämien vastaava tuottaja Marko Äijö paljastaa MTV Uutiset Livessä, kuinka dramaattinen helikopterionnettomuus kuvatiin ja miten koronarajoitukset olivat sotkea koko kuvaukset. 

Salattujen elämien vastaavat tuottaja Marko Äijö Fremantle Medialta vieraili MTV Uutisten Livessä perjantaina 31.7. Mies paljasti haastattelussa, kuinka hurja helikopterionnettomuus kuvattiin. 

Suosikkisarja Salatut elämät palaa ruutuihin maanantaina 3.8., mutta syyskauden ensimmäiset jaksot ovat jo katsottavissa C Moressa.

Salkkareiden kevätkausi huipentui dramaattiseen kohtaukseen, jossa alttarille monien vaikeuksien jälkeen astelleet Camilla ja Aki sanoivat vihdoin tahdon. Pariskunta suuntaa häämatkalle helikopterilla, mutta kun he olivat jättämässä jäähyväisiä rakkaalle Pihlajakadulle, ilmeni kopterissa vika ja se syöksyi kohtalokkain seurauksin kotikadulle.


Äijö paljastaa, kuinka dramaattinen helikopterikohtaus kuvattiin viime keväänä ja miten noinkin julmaan juonenkäänteeseen päädyttiin. 

– Mietimme, että nyt voisimme tehdä jotain vähän repäisevämpää, kun Salkkareissa käynnistyy 21. vuosi. Se ajatus jäi kytemään ja katsoin yksi päivä yhden lempielokuvistani eli Isku Mogadishuun, jossa tulee niitä taistelukonehelikoptereita kanveesiin oikein kunnolla. Kauden päätäjäisbileissä sanoin sitten meidän pääkäsikirjoittajalle, että eiköhän pudoteta helikopteri. Hän kysyi, että voimmeko oikeasti tehdä niin, Äijö muistelee. 

Helikopterionnettomuuden kuvaukset ajoittuivat keväälle ja se jouduttiin kuvamaan juuri pahimpien koronarajoitusten aikaan. 

– Toteutus ei ollut vaikea, kun se oli suunniteltu. No sitten korona tuli ja aiheutti aika paljon kaikenlaista  hässäkkää. Kokoontumisrajoitukset tulivat juuri niinä päivinä, kun meidän piti kuvata nämä kohtaukset. Esimerkiksi laskeutumiskielto tuli voimaan juuri sinä aamuna, kun meidän piti kuvata. Eli siitä aamusta lähtien ei saanut laskeutua helikopterilla Helsingin Tuomiokirkon pihalle. 

– Onneksi porukalta löytyi jaksamista ja venymistä, Äijö kiittelee. 

Kuuntele videolta koko Marko Äijön haastattelu. Siinä hän paljastaa muun muassa, mitä juonenkäännettä hän itse katuu Salkkareiden 21-vuotiaan historian aikana. 

Salatut elämät jatkuu arkisin uusin jaksoin maanantaina 3. elokuuta kello 19.30 alkaen! Syyskauden ensimmäiset jaksot ovat katsottavissa C Moressa jo 31. heinäkuuta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja