Salkkareiden suosikkinäyttelijä jättää sarjan: Homorooli muutti ajatusmaailmaani

Salattujen elämien pitkäaikainen näyttelijä Ronny Roslöf jättää sarjan viiden ja puolen vuoden jälkeen. 

Homoseksuaalin Lari Väänäsen roolista tunnettu Ronny Roslöf jättää Salkkarit viiden ja puolen vuoden jälkeen.

Hahmon tarina on tullut päätökseensä traagisen menetyksen jälkeen. Lari joutui jättämään hyvästit elämänsä rakkaudelle, Eliakselle, kun tämä kuoli traagisesti auto-onnettomuudessa. 

– Osasin kyllä aavistaa tämän tulevan, sillä Larin tarina on ollut monella tapaa riippuvainen Eliaksesta. Kun Elias poistui sarjasta syksyllä, oli luonnollista että myös Larin tarina hiipui, Roslöf kertoo MTV:lle. 

– Olihan se alkuun aika surullista, mutta nyt kun asiaan on tottunut, ei se enää tunnu niin pahalta, hän sanoo.

Kiusaajasta vähemmistön roolimalliksi

Roslöf aloitti sarjassa vuonna 2011. Lari oli jääkiekkojengin kapteeni ja koulun kuningas, joka kiusasi Eliasta tämän seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. 

Monet katsojat muistavat kohtauksen, jossa Lari ja Elias ovat kahden syrjäisellä kujalla ja Larin oli tarkoitus lyödä poikaa. Tämä ei kuitenkaan pystynyt siihen vaan päätyi suutelemaan Eliasta paljastaen tälle oikeat tunteensa.

– Kohtaus on jäänyt minulle erityisesti mieleen. Se oli ensimmäinen iso juonenkäänne. Siitä Larin ja Eliaksen tarina oikeastaan alkoi. 

Viisi ja puoli vuotta myöhemmin Larin ja Eliaksen rakkaustarina päättyy traagisesti Eliaksen yliajoon. Lari on ottanut Eliaksen poismenon raskaasti. Toistuvat unet Eliaksesta ja sekava elämäntilanne saa hänet pohtimaan uuden elämän aloittamista. 

– Lari on niin hukassa ja kaikki tuntuu synkältä, että hän päättää lähteä pois Pihlajakadulta.

Larin paluulle on kuitenkin jätetty takaportti. Niin kuin aina Salkkareissa, mikä vain on mahdollista. 

– Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka hän joku päivä palaisikin. Nämä ovat olleet huikeat viisi ja puoli vuotta. Työkavereita tulee eniten ikävä. – Palo näyttelijän työhön ei lähde mihinkään, Roslöf sanoo. 

Käänteentekevä rooli

Roslöfin roolisuoritus homoseksuaalina Larina on kerännyt kiitosta maailmallakin. Ronny Roslöf ja Petteri Paavola on palkittu useaan otteeseen rohkeista rooleistaan. Rooli tuonut rohkeutta ja lohtua monille nuorille, mutta se on onnistunut muuttamaan myös Roslöfia. 

– Tämä rooli on muuttanut ajatusmaailmaani. Minulla oli itsevarmuutta jo ennen roolia, mutta olen saanut sitä Larin roolin ansiosta lisää. Lisäksi olen päässyt tutustumaan moneen vähemmistön edustajaan ja heidän tarinoihinsa.

– Olen saanut koskettavia kirjeitä ja Facebook-viestejä ihmisiltä, jotka ovat painiskelleet identiteettinsä kanssa ja saaneet rohkeutta Larin ja Eliaksen tarinasta. Vaikka olen aina ollut suvaitsevainen ihminen, koen olevani nyt entistä suvaitsevaisempi. Ymmärrän seksuaalisuutensa kanssa painiskelevia ihmisiä aivan eri tavalla kuin ennen, Roslöf sanoo. 

Roslöfillä on jo suunnitelmat valmiina tulevaisuuden varalle. Hän on opiskellut kauppatieteitä Tallinnan yliopistossa vuoteen 2013, kunnes laittoi opinnot jäihin töiden vuoksi. 

– Nyt on aika alkaa miettiä tulevaisuutta. Ehkäpä palaan koulun penkille, nuori mies tuumaa. 

Laria hän ei kuitenkaan tule unohtamaan eikä oleta fanienkaan unohtavan rakastettua hahmoa hevillä. 

– Vaikka itse unohtaisin roolihahmoni, niin varmasti fanit muistavat hänet vielä pitkään. Minua ei haittaa, jos minut yhdistetään häneen. Se on aivan luonnollista, Roslöf sanoo. 

Salatut elämät arkisin MTV3-kanavalla kello 19.30. Jaksot katsottavissa myös MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja