Mainos

Salasanamurtojutussa pidätys

Nuori suomalainen mies on pidätetty epäiltynä vaaran aiheuttamisesta tietojenkäsittelylle.

Viime viikonloppuna ilmi tulleen salasanamurron tutkinnassa on pidätetty nuori suomalainen mieshenkilö. Hänen epäillään murtautuneen Internetin eri pelisivustojen ja muiden verkkoyhteisöjen käyttäjätunnus- ja salasanarekistereihin ja julkaisseen niistä saadut lähes 80 000 tunnusparia eräässä verkkopalvelussa.

Verkkoyhteisöihin tunkeutumista ja niiden palvelimien käyttöä tutkitaan rikosnimikkeillä tietomurto ja luvaton käyttö. Käyttäjätunnusten ja salasanojen julkaisemisen osalta rikosnimike on vaaran aiheuttaminen tietojenkäsittelylle.

Tutkinnassa selvitetään jatkossa mm. sitä, onko epäilty toiminut yksin vai liittyykö hänen toimintaansa muita henkilöitä.

Myös muita rikosnimikkeitä tutkittavana

Internetissä julkaistujen käyttäjätunnusten ja salasanojen väärinkäytöstä on poliisin tietoon tullut joitakin tapauksia, joissa tunnuksilla on tunkeuduttu henkilöiden sähköposteihin ja lähetetty heidän nimissään viestejä. Tutkinnassa selvitetään myös näihin tekoihin syyllistyneitä. Rikosnimikkeet ovat luvaton käyttö ja viestintäsalaisuuden loukkaaminen.

Murron kohteeksi joutuneita verkkopalveluja on poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan kymmenkunta.

Juttua on tutkittu tiiviissä yhteistyössä Viestintäviraston tietoturvayksikön CERT-FI:n kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.