Salamannopea oivallus Alonson voiton taustalla

Red Bullin F1-talli ei tehnyt taktiikkavirhettä otettuaan Sebastian Vettelin varikolle samalla kierroksella Ferrarin Fernando Alonson kanssa Singaporen GP:ssä, vakuuttaa tallipäällikkö Christian Horner Auto, motor und sport -lehden mukaan.

Red Bull yritti järjestellä toisena ajaneelle Vettelille tilannetta, jossa hän kävisi varikolla ennen kärkimies Alonsoa ja saisi sen jälkeen ajaa vapaalla radalla nopeita kierroksia. Red Bullin käyttämä taktiikka meni kuitenkin mönkään, kun Ferrari huomasi Vettelin olevan tulossa varikolle ja reagoi salamannopeasti ottamalla Alonson samalla kierroksella renkaidenvaihtoon.

Tilanteeseen vaikutti ratkaisevasti se, että kolmantena ajanut Lewis Hamilton oli pudonnut 25 sekunnin päähän Vettelistä.

- Emme voineet tulla sitä aiemmin varikolle, koska olisimme pudonneet Hamiltonin taakse ja menettäneet siellä liikaa aikaa. Me tulimme varikolle heti kierroksen Hamiltonin jälkeen, mutta valitettavasti Ferrari reagoi siihen välittömästi, Horner taustoitti.

Alonso piti Vettelin takanaan varikolla ja ajoi voittoon. Hornerin mukaan Vettelin ei kannattanut jatkaa radalla Alonsoa pidempään ennen varikkokäyntiään.

- Se ei olisi tuonut meille mitään. Kierrosajat kuluneilla pehmeillä renkailla olivat liian hitaat. Sillä tavalla olisimme vain hävinneet eikä se olisi tuonut ohitusmahdollisuutta, Horner toteaa.

Katso ilmaiseksi Katsomo.fistä: Alonso ja Vettel samanaikaisesti varikolle:

Lue myös:

    Uusimmat