Salama iski aivan Valkoisen talon viereen – kolme ihmistä kuoli

0:32
Tältä voimakas salamanisku Valkoisen talon viereen näytti.

CNN:n mukaan uhrit olivat paenneet myrskyä puun alle.

Äärimmäiset sääilmiöt ovat kurittaneet Yhdysvaltojen eri osavaltioita kesän aikana. Kentuckyn tulvissa on kuollut kymmeniä ja torstaina Valkoisen talon viereen iskenyt salama vaati kolme kuolonuhria. 

CNN:n mukaan salamanisku Yhdysvaltojen presidentin virka-asunnon viereen haavoitti neljää ihmistä, joista kolme menehtyi vammoihinsa. Kuolonuhrit olivat vanhempi pariskunta ja 29-vuotias mies. Neljännen uhrin tilasta ei ole tarkempaa tietoa.

CNN kertoo, että henkilöt pakenivat myrskyä puun alle. 

Valkoisen talon lehdistösihteeri Karine Jean-Pierre osoitti suruvalittelunsa uhrien perheille perjantaina. 

– Sydämemme ovat perheiden kanssa, jotka menettivät rakkaansa, ja rukoilemme niiden puolesta, jotka edelleen taistelevat henkensä puolesta, Jean-Pierre sanoi.

CNN:n haastatteleman asiantuntijan mukaan salamaniskuihin on kuollut tänä vuonna 12 henkilöä Yhdysvalloissa.

Lisäksi valtavat tulvat muun muassa Kentuckyn osavaltiossa ovat vaatineet lähemmäs 40 kuolonuhria viime viikkojen aikana.

Sunnuntaina myös yli 70 miljoonaa ihmistä eri puolilla Yhdysvaltoja on saanut lämpövaroituksia, kun elohopealukemat voivat kohota seuraavan vuorokauden aikana jopa 40 asteeseen. Korkeista hellelukemista on varoiteltu kansalaisia muun muassa Seattlessa, New Yorkissa ja Tyynenmeren luoteis- ja koillisosissa.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja